Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Δήμου Κισάμου για την υπό διαβούλευση μελέτη του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΠΧΣΑΑ) συζήτησε την Παρασκευή 29/5/2015, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΚ κ. Ι. Στρογγυλό και μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου.
Στη συνάντηση – η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες και η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα – υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για τα μείζονα αναπτυξιακά ζητήματα της Κισάμου ενώ υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων - μεταξύ Δήμου και ΤΕΕ - για μια σειρά από βελτιώσεις που προτείνει η δημοτική αρχή Κισάμου να υπάρξουν στο υπό διαβούλευση χωροταξικό.
Ο Δήμαρχος Κισάμου - ο οποίος συνοδευόταν από τον Ειδικό Σύμβουλο του κ. Γαβριήλ Κουρή και τον επίσης ειδικό συνεργάτη του κ. Νεκτάριο Ψαράκη – ευχαρίστησε θερμά το ΤΕΕ για τη συνεργασία και την τεχνογνωσία που παρέχει στους φορείς τονίζοντας πως «σε μια περίοδο έντονης κρίσης όπως η σημερινή όπου η τοπική ανάπτυξη συνιστά ζητούμενο, απαιτείται διάλογος, ενότητα και πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των τοπικών φορέων ώστε να καλύψουμε το κενό για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: