Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΞΟΚΛΑΜΑΤΑ

Σαφώς δεν είναι μόνο το καρναβάλι Κίσαμος, όμως είναι μια γιορτή που διαφημίζει την περιοχή μας, όπως είναι και αυτή του Κισαμίτικου Αυγούστου το καλοκαίρι. Δυστυχώς όσο καιρό δεν είχαμε αυτές τις εκδηλώσεις κλαίγαμε για την ανικανότητα μας....τώρα που τις έχουμε προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τις δυσφημίσουμε.
Το να κάνει παράπονα κάποιος επισκέπτης να το καταλάβω αλλά να μυξοκλαίμε εμείς πίσω από "τις κουκούλες" ότι δεν περάσαμε καλά αυτό πάει πολύ!!
Και το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά για τον φίλο ανώνυμο που θέλει να συνεχίσει να κάνει την κριτική του, αυτή η γιορτή ήταν και θα είναι για τους καρναβαλιστές, τα μικρά και "μεγάλα" παιδιά, που θέλουν να ξεδώσουν, να γελάσουν, να πειράξουν, να αισθανθούν μια μέρα καλά και ωραία!!!
Καρναβάλια δόξα τον Θεό πολλά και κοντά μας...ας διαλέξουν οι απαιτητικοί κάποιο άλλο να επισκεφτούν και ας μας αφήσουν στην ησυχία μας να κάνουμε έστω και "κακά" το δικό μας καρναβάλι. 

*Ευτυχώς που δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια να φέρουν οι διοργανωτές μια καταξιωμένη εκφωνήτρια για το καρναβάλι μας (όχι ότι ο Γιώργος δεν ήταν κορυφή) ..φαντάζομαι τι θα έσουραν οι πικρόχολοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: