Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

Το 2010 το τότε ∆ηµοτικό Συµβουλίο του Δήμου Κισάµου είχε αποφασίσει την επιβολή τέλους χρήσης ποσού ενός (1) ευρώ ανά επισκέπτη (άνω των 12 ετών) για την εύρυθµη και αποτελεσµατική λειτουργία των έργων υπαίθριας αναψυχής, ανταποδοτικού χαρακτήρα - όπως π.χ. για τις ανάγκες καθαριότητας-φύλαξης, συντήρησης και αποκατάστασης του χώρου, αγοράς αναλωσίµων, κλπ - στην προστατευόµενη περιοχή του ακρωτηρίου Γραµβούσας και Μπάλου.
Με δεδοµένο ωστόσο ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται µια συνεχώς αυξανόµενη επισκεψιµότητα της προστατευόµενης περιοχής της Γραµβούσας και του Μπάλου, η οποία µε τη σειρά της έχει προκαλέσει µια σηµαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση και φθορά του οδικού δικτύου, από την είσοδο της πόλης της Κισάµου έως την περιοχή πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ του δήμου Κισάμου αυτά τα ανταποδοτικά να πάνε και για λίγο παραπέρα, όπως για την βελτίωση της κυκλοφοριακής σήµανσης από και προς την προστατευόµενη περιοχή του ακρωτηρίου Γραµβούσας και Μπάλου και την ενίσχυση της τουριστικής πληροφόρησης και ενηµέρωσης των επισκεπτών για την ως άνω προστατευόµενη περιοχή καθώς και προβολή αυτής και τέλος να μπορούν να χρησιμοποιούνται και για την καλή ποιότητα του οδοστρώματος από την είσοδο της πόλης ως και την περιοχή της Γραμβούσας!! Με απλά λόγια στην προστατευόμενη περιοχή βάλαμε και την πόλη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: