Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΙΑ

Η αλήθεια είναι οτι με την τελευταία κακοκαιρία φάνηκε και το πρόβλημα που έχουμε στο μικρό ψαρολίμανο (Λίμνη) αλλά και στο μεγάλο λιμάνι μας (Καβονήσι). Τα καΐκια είναι απροστάτευτα έρμαια της πρώτης θαλασσοταραχής, με τους ψαράδες να ξενυχτούν προσπαθώντας να σώσουν την περιουσία τους. Ευκαιρίας λοιπόν και βλέποντας πόσο ανίσχυρος είναι ο κυματοθραύστης της "Λίμνης" (φώτο) καλό είναι το Λιμενικό Ταμείο Χανίων που είναι και δικαιοδοσία του να δώσει κανένα φράγκο ώστε να φτιαχτεί λίγο αυτό το χάλι!! Ή να πέσουν μπλοκ από βόρια ή τουλάχιστον να σηκώσουμε τον κυματοθραύστη κανένα μέτρο!! 
Τα ίδια βέβαια και στο μεγάλο λιμάνι μας που κάποιοι έκαναν έργο αλλά ξέχασαν να κλείσουν τα σκαμμένα τους, αφήνοντας τρύπες σε όλο το μήκος της προβλήτας που δένουν τα τουριστικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: