Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σύσκεψη για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Κρήτη
Σύσκεψη για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης (αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου). Την σύσκεψη συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, και θα συμμετέχουν επιστημονικοί φορείς και υπηρεσιακά στελέχη που ασχολούνται με τα θέματα της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος. Σκοπός της σύσκεψης είναι η κατάρτιση προτεραιοτήτων προστασίας και διαχείρισης της βιοποικιλότητας και της φυσικής κληρονομιάς της Κρήτης ενόψει την νέας χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020.    Επίσης η δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» που θα στοχεύει στο γενικότερο σχεδιασμό της ορθής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.

*Ας ελπίσουμε να βρεθούν και στο νομό μας τα μέρη που θα προστατευτούν, μιας και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις Nature μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: