Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΡΙΑ

Διαβάζω στα Χανιώτικα Νέα ότι το νέο καράβι(Παναγιά Τήνου) που αντικατέστησε το πλοίο (Κορνάρος)... που και αυτό με την σειρά του αντικατέστησε το πλοίο μας (Μυρτιδιώτισσα) είναι σε επίσχεση εργασίας* ακινητοποιημένο στον Πειραιά. Περιμένουν δε χρήματα οι πλοιοκτήτες από την ΑΝΕΚ για να πληρώσουν τους ναύτες που δεν ξέρουν και ίδιοι πόσα κάνει να πάρουν για να ξεκινήσει για το δρομολόγιο του στην άγονη γραμμή. (Ευτυχώς που έχει κακοκαιρία και κανείς δεν ταξιδεύει;)
Έτσι μου ήρθε η απορία...καλά ολάκερη εταιρεία ΑΝΕΚ, δεν ήξερε ότι το πλοίο που νοίκιασε, ήταν προς επίσχεση εργασίας ... και γιατί δεν βρήκε ένα άλλο να νοικιάσει; 
Δύσκολα θέματα αυτά;
*Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» το βράδυ της 6/2/2015 με αποτέλεσμα το πλοίο να μην πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του την Παρασκευή το βράδυ στις 10.00 από Πειραιά για προορισμό Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσαμο.

Σημειώνουμε ότι το πλοίο είναι πλοιοκτησίας Βαγγέλη Βεντούρη και έχει επιενοικιαστεί από την ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ (ΑΝΕΚ) που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση της παραπάνω γραμμής η οποία είναι επιδοτούμενη από το ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: