Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ.....ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ


Προ τετελεσμένων  επιχειρεί να φέρει την κοινωνία της Κρήτης η προώθηση μέσω fast track  τριών μεγάλων “επενδύσεων” βιομηχανικών ΑΠΕ. Μέριμνά της Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό την …προεδρία  του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν να εγκρίνει με συνοπτικές διαδικασίες την  εγκατάσταση συστοιχιών αιολικών πάρκων ισχύος άνω των 2.000 MW στο νησί  μας. Συγκεκριμένα ενέκρινε τα εξής:
1. Ανάπτυξη συστοιχιών  αιολικών πάρκων ισχύος 1.005 MW στην Κρήτη και διασύνδεση με το  ηπειρωτικό σύστημα από την εταιρεία Elica Group με προϋπολογισμού 1,99  δισ ευρώ.
2. Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος 70 μεγαβάτ στη  θέση Φουρνιά, Δ. Σητείας, Ν. Λασιθίου Κρήτης από την εταιρεία SOLAR  POWER PLANT LASSITHI EPE με προϋπολογιαμό 268 εκ. ευρώ. 
3. Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Κρήτης, με ανάπτυξη 33 συστοιχιών Αιολικών Σταθμών, ισχύος 1.077  μεγαβάτ, και διασύνδεση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω  υποβρυχίου καλωδίου από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. με  προϋπολογισμό 2,46 δισ ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές έρχονται ......
....... να επιβεβαιώσουν τους φόβους μεγάλης  μερίδας πολιτών, περί μετατροπής της Κρήτης σε μια τεράστια… μπαταρία.  Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιχειρούμενης παρέμβασης στη  φυσιογνωμία του νησιού, αναφέρουμε τούτο: Ολόκληρη η Κρήτη σε περίοδο  αιχμής μέσα στον Αύγουστο, με πληθυσμό διπλάσιο λόγω τουριστών και όλα  τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ λόγω καύσωνα, χρειάζεται το πολύ  800 μεγαβάτ για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της. Είναι προφανές, λοιπόν, πως εδώ δε μιλάμε ούτε για την Κρήτη, ούτε  για τις ανάγκες της. Είναι προφανές ότι μιλάμε για τη μετατροπή του  νησιού σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που  προορίζεται για εξαγωγή. Μόνο χθες εγκρίθηκε η εγκατάσταση βιομηχανικών  ΑΠΕ ισχύος άνω των 2.000 MW. Χωρίς να υπολογίζουμε τις ήδη  εγκατεστημένες. Χωρίς να υπολογίζουμε, όσες τελούν υπό έγκριση. Χωρίς τα  φωτοβολταϊκά. Χωρίς υβδριδικά. Χωρίς τα λοιπά ηλιοθερμικά. Χωρίς κανείς  να είναι σε θέση να μας πει, αν υπάρχει κάποιο όριο σε όλο αυτό το  πράγμα που μας συμβαίνει”.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: