Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


«Προσωπικό στοίχημα»  χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης το θέμα της αποτροπής των αυθαιρεσιών στην νήσο Χρυσή  του Δήμου Ιεράπετρας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο του Ν. Λασιθίου και ανέφερε:
«Μετά από τις επισκέψεις που έκανα στο νησί  και διαπίστωσα τις αυθαιρεσίες  που υπάρχουν, αποφάσισα αυτό το κόσμημα της Μεσογείου να διατηρηθεί πάση θυσία, να αποτραπεί η καταστροφή του, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθεί αφενός προς όφελος των  Ιεραπετριτών και αφετέρου να προκύψει όφελος για τον Δήμο. Οι κινήσεις που κάνουμε είναι προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο άνθρωπος βάζει στοίχημα και μάλλον θα το κερδίσει.... Εμείς από την άλλη, 20 χρόνια βάζουμε προσωπικά στοιχήματα για την Γραμβούσα .....αλλά το αποτέλεσμα γνωστό, ..... χάνουμε!!! 
Ρε μπας και τον φέρουμε απ΄εδώ τον Γ.Γραμματέα; 

Και το καλό μας το φύλαγε για το τέλος......Σε ερώτηση εάν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις υφιστάμενων αυθαιρέτων στη νήσο Χρυσή, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι όλα τα αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν. Ήδη όπως είπε, έχει παρθεί απόφαση και ο αρμόδιος Δασάρχης ο κ. Συλλιγάρδος με ίδια μέσα χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του κράτους θα το πραγματοποιήσει μέσα στο μήνα Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: