Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

EBΔΟΜΑΔΑ

Εβδομάδα ..έχασα το μέτρημα και οι μετανάστες μας στην οικία Ανουσάκη είναι περισσότεροι.... τώρα!!! Χθες μάλιστα, μου είπαν ότι είναι εκεί και διαμένουν με άδεια από την επιτροπή!!! Mάλιστα λοιπόν, η επιτροπή παρέδωσε το σπίτι του αγιογράφου στους μετανάστες μας..... όχι τίποτα άλλο αλλά για να ξέρουμε σε ποιους πρέπει να απευθυνθούμε.
Τώρα αν με ρωτήσετε ποια είναι η επιτροπή ..έ δεν έχω ιδέα....επιτροπή κατάληψης σπιτιών; Επιτροπή λαθρομεταναστών; Επιτροπή εξευτελισμού των Ελλήνων; Ε δεν ξέρω....

3 σχόλια:

Γιάννης Κοκ. είπε...

Καλά σου είπαν, η "επιτροπή" είναι ο σύλλογος "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ" ή κάπως έτσι τέλος πάντων, στον οποίο ανήκει και το κτίριο ...
Αρκετό καιρό τώρα μας εχουμε ζητησει και μας εχουν δώσει αρμοδιότητα ως Νεολαία Κισάμου να διαχειριστούμε αυτό το σπίτι! Αυτό το διάστημα ψαχνουμε κάποιες δραστηριότητες και κάποιες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν εκεί.. εχουμε βρεί ηδη κάποιες!
Απο δευτέρα θα γινει καθαρισμός απο τον Δήμο (αυτό μας εχει καθυστερησει γιατί ο Δήμος δεν είχε άτομα (λόγω καλοκαιρινής περιόδου) και εμεις λόγω σταθμου δεν ειχαμε χρονο να ασχοληθουμε) περιμένουμε για την Δευτέρα 17/9 ή Τρίτη 18/9 να ξεκινησει το καθαρισμα κ καποιες εργασίες.

Ένα σημαντικό θέμα που μας απασχολεί ειναι η στατικοτητα του κτιρίου και τα εξοδα που χρειαζονται για να ειναι επισκεψημο και ασφαλές.

Το μονο σιγουρο θεμα ειναι οτι το θεμα προχωραει, και το οτι μενουν καποιοι τα ξερουμε και θα φυγουν την ιδια μερα που θα ξεκινησουν οι εργασιες. Όποτε μπορείς θα ήθελα να πάμε μαζί να δουμε το κτίριο, να μας πείς την γνωμη σου και πάνω απ'όλα να βοηθησεις όπου χρειαστεί.

Γιάννης Κοκ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Άμα περιμένουμε τον δήμο ζήτω που καήκαμε...κάθε μέρα που περνάει η καταστροφή είναι μεγαλύτερη.... και για να σου το αποδείξω (έχω φώτο) πριν κάμποσες μέρες τα καλόπαιδα έβγαλαν από μέσα μια ντουλάπα (μερικά φύλα θα βρεις στην βόρια μεριά) και την έκαναν κομμάτια για να μαγειρέψουν...Είπαμε φτάνει πια... και δηλαδή Γιάννη αν οι εργασίες ξεκινήσουν σε ένα χρόνο ένα χρόνο θα καταστρέφουν και θα καίουν τα κειμήλια;

Ανώνυμος είπε...

καλα, τοσο θρασος εχουν πια? να θελουν να μαγειρεψουν για να φανε? οχι κυριε, αυτο το τραπεζι ειναι ιερο κειμηλιο, οχι βορα πεινασμενων λαθρομεταναστων! καποτε δειπνουσε εκει ο γνωστος αγιογραφος! ο αμφιλοχιος δε θα κανει τιποτα? να παραγγειλει καμια 10αρα σουβλακια βρε αδερφε. αλλα το ταισμα φτωχων ανθρωπων δεν ειναι αρμοδιοτητα της εκκλησιας. ειναι αρμοδιοτητα του κυριου μπλογκερ οφ κισαμος που συνδραμει στην ανθρωπινη αντιμετωπιση αυτων των υποοντων που εχουν την απαιτηση να φανε κιολας. τα ζωα.