Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Φορέας  «Τα Όμορφα Χωριά Μας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης σας καλούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 στο άνοιγμα του παλιού ελαιουργείου στην Κρύα Βρύση Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά. 
Ένα από τα παλιότερα βιομηχανικά μνημεία της περιοχής και από τα πρώτα ελαιουργεία του νομού ανοίγει τις πύλες του αναζητώντας την νέα του ταυτότητα ως χώρος ανάπτυξης και πολιτισμού.
Με επίκεντρο τον κύκλο των χωριών που ιστορικά εξυπηρετούσε το ελαιουργείο της Κρύας Βρύσης ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Φορέας «Τα Όμορφα Χωριά Μας» επιδιώκει να ανιχνεύσει τον δρόμο προς το αύριο της περιοχής.
Έτσι από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου ανοίγουμε τις πόρτες, θυμόμαστε αλλά και σχεδιάζουμε με …
•Έκθεση φωτογραφιών της περιοχής. 
Ανακατέψαμε τα προσωπικά αρχεία των κατοίκων και αναπολούμε μαζί σας στιγμές από το παρελθόν της περιοχής.
• 7:30 προβολή του ντοκιμαντέρ "Α.Β.Ε.Α. ο πηγμένος χρόνος" σε σκηνοθεσία του καταγόμενου από την Κρύα Βρύση σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη. 
• Ιστορίες από την Ιστορία…
Λίγο μετά τις  8 οι τελευταίοι διαχειριστές του ελαιουργείου  μας αφηγούνται ιστορίες από το παρελθόν τους και παράλληλα συζητάμε για το μέλλον του χώρου αλλά και της περιοχής 
Και μόλις πέσει η νύχτα … 
• Ανάβουμε το ρακοκάζανο για να σας κεράσουμε φρέσκια τσικουδιά 
ενώ παράλληλα 
• καλό ντόπιο κρασί και όμορφες μουσικές για τις οποίες φροντίζουν οι  «Εντέχνως Λαϊκοί»  εγγυώνται μια μοναδική βραδιά. 
Σας περιμένουμε 
Είσοδος Ελεύθερη 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  6974739122

Δεν υπάρχουν σχόλια: