Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ


TAX ME BABY
Ποια ήταν στις εποχές των παχιών κι αθώων αγελάδων, τα δύο σπουδαιότερα όνειρα κάθε νεοέλληνα?  Ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, το πρώτο, και να σπουδάσει, πάση θυσία, τα παιδιά του, το δεύτερο.
Ο κεφαλικός φόρος στα ακίνητα, επί δικαίων και αδίκων, από το κράτος της βάρβαρης Παπαδημοκρατίας, ήρθε και κάλυψε σαν πένθιμο πέπλο το πρώτο όνειρο για όσους ιθαγενείς δανείστηκαν, έκλεψαν ή μόχθησαν για να το πραγματοποιήσουν.
Σε δημοσίευμα, υπονοείται ότι η θλιβερή μετεξέλιξη του μορφώματος της Παπαδημοκρατίας, η Τρόικα εσωτερικού, σκέφτεται να μετατρέψει και το δεύτερο όνειρο του νεοέλληνα σε φορολογικό εφιάλτη.
Η ιδέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με βάση τον αριθμό των πτυχίων τους. Το  σχέδιο των πραιτοριανών εισάγει ως φορολογικό τεκμήριο την κατοχή πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών, επειδή «αδυνατεί» να ασχοληθεί με την οργάνωση των υποθηκοφυλακείων για να εντοπίσει τις αδήλωτες πισίνες πάνω στο ακρογιάλι ή να μπουκάρει στις φαλιρισμένες τράπεζες και στα κιτάπια τους για να σημειώσει τη ροή των ανεξέλεγκτων τραπεζικών καταθέσεων. 
Έτσι, όσα περισσότερα πτυχία βρίσκονται κορνιζωμένα .......
.... στον τοίχο του σαλονιού σας τόσο μεγαλύτερος τεκμαίρεται ο φόρος που θα σας βαρύνει, ακόμα κι αν είστε αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και διδακτορικό στη ρωμαϊκή πολεοδομία, αλλά επειδή είστε «παραμορφωμένος» κάνετε, part-time, τον σαλεπιτζή. 
Από το δημοσίευμα προκύπτει ότι, σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου, θα πρέπει να δηλώνονται, σε κάποια δήλωση, ο αριθμός των πτυχίων καθώς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που εξέδωσαν αυτά τα πτυχία κι επισημαίνεται ότι η ανακριβής δήλωση των σπουδών του κάθε φορολογούμενου θα συνιστά πλέον σοβαρό φορολογικό αδίκημα. Κι αυτό γιατί η παράλειψη επακριβούς αναγραφής των τίτλων σπουδών, θα θεωρείται έμμεση απόκρυψη τεκμηρίου που για τους εγκέφαλους της Τρόικας εσωτερικού αποκαλύπτει τα άδηλα εισοδήματα του κάθε ιθαγενούς!
Τι απομένει να πράξει ένας νεαρός Έλληνας? Ιδού η περίπτωση του Αναξίμανδρου:
O Αναξίμανδρος, είναι γιος της φίλης μου της Ευτέρπης κι έδινε τον περασμένο Ιούνιο πανελλαδικές εξετάσεις. Πέτυχε να εισαχθεί από τους πρώτους στη Νομική σχολή της Κομοτηνής. Η Ευτέρπη που είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας με τρία κουτσούβελα από διαφορετικούς μέθυσους πατεράδες, καθαρίζει τα καλοκαίρια σκάλες ξενοδοχείων. Κατά τα φαινόμενα θα χάσει, η Ευτέρπη, και το χειμωνιάτικο επίδομα ανεργίας της. Πού λεφτά τώρα για νοίκια στην Κομοτηνή, τροφεία, εισιτήρια και τα λοιπά. Επισήμανε, λοιπόν η Ευτέρπη στον Αναξίμανδρο, ότι αν πήγαινε να φοιτήσει, θα είχε, κατά πάσα πιθανότητα, στο μέλλον, μπλεξίματα με την εφορία. Έτσι, ο Αναξίμανδρος, σοφά σκεπτόμενος, δεν θα κινήσει για την Κομοτηνή να σπουδάσει δικηγόρος, θα μείνει στα όμορφα Χανιά, να δουλεύει ανασφάλιστος σερβιτόρος στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το Νταχτιρντί» και θα έχει και τα τυχερά του με τις μεθυσμένες γερμανίδες που παραθερίζουν στον Πλατανιά. Έτσι θα αποφύγει τα μελλοντικά μπλεξίματα με την εφορία... 
Υ.Γ. Ὀπως έλεγα, από το γραφείο, του Οικονομικού Διευθυντή της Τρόικας Εσωτερικού, κ. Στουρνάρα, ετοιμάζεται και μια άλλη ρηξικέλευθη πρόταση, ένα σχέδιο νόμου, με το οποίο θα κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή με κριτήρια αξιοκρατικά και τεχνοκρατικά. To πλήθος των πτυχίων με φοροδοτικούς συντελεστές βαρύτητας, θα μπορεί -ανταποδοτικά- να πιστώνεται, είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: