Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΤΟΥ!!!

Μέτρα στη λογική του... «ντου»!
Γράφει ο Παναγιώτης Παναγιώτου
Από την ατυχή απόπειρα "επαναδιαπραγμάτευσης", η κυβέρνηση -κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων μας- σε χρόνο ρεκόρ πήγε στη γραμμή... "να κάνουμε τώρα ένα... ντου"! Δηλαδή ταχεία και γρήγορη εφαρμογή κάθε αναγκαίου μέτρου -με οποιοδήποτε πολιτικό και κοινωνικό κόστος- ώστε να υπερκαλυφθούν οι στόχοι του Mεσοπρόθεσμου και το 2012 να μην παράγουμε πρωτογενές έλλειμμα. Αυτή η αλλαγή πλεύσης κρίθηκε από την κυβέρνηση αναγκαία, για να δεχτούν οι εταίροι μας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Γιατί δεν δέχονται ούτε μικρές παρεκκλίσεις, επικαλούμενοι τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης των χωρών τους, των κοινοβουλίων τους κ.λπ., αλλά και γιατί θεωρούν την Ελλάδα αναξιόπιστη χώρα.
Αποτέλεσμα αυτών των συνεχών και αφόρητων πιέσεων, με σαφή απειλή την ελληνική χρεοκοπία, ήταν και η νέα έκτακτη φορολογία πάλι επί των ακινήτων και η χρονικά εμπροσθοβαρής κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012, ώστε να είναι ένα επιπλέον "χαρτί εγγυήσεων" της Ελλάδας προς τους δανειστές της. Προφανώς έχουμε μπει σε έναν ανεξέλεγκτο "φαύλο κύκλο" μέτρων και αποφάσεων. Πληρώνουμε καθυστερήσεις, απραξία, λάθος συνταγές, αδυναμία εφαρμογής διαφόρων μέτρων, αστοχίες μέτρων, αντικρουόμενες οικονομικές αποφάσεις κ.λπ. Ολα αυτά δημιούργησαν μια διπλή αναξιοπιστία. Και προς τους δανειστές μας και προς την ελληνική κοινωνία, καθώς το "δίκαιο με το άδικο" έχουν γίνει "ένα αξεδιάλυτο αμάγαλμα", με κίνδυνο μαζί με τα λάθη να "τορπιλίζονται" και οι σωστές και αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και οι "σωστές αλλαγές" με τη σειρά τους να "θολώνουν" τα προφανή λάθη και τις άστοχες επιλογές. Εδώ βρισκόμαστε.
Η αλήθεια, όμως, αυτή δεν μπορεί να κρύψει μια άλλη μεγαλύτερη και ισχυρότερη αλήθεια. Οτι η χώρα βρίσκεται με την "πλάτη στον τοίχο". Οι δανειστές μας είναι ανυποχώρητοι: ή θα κάνετε ό,τι ακριβώς συμφωνήσαμε λένε ή σταματάει η χρηματοδότηση. Οι προειδοποιήσεις είναι σαφείς και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Και τα εναλλακτικά ευρωπαϊκά "σχέδια" αντιμετώπισης μιας ελληνικής χρεοκοπίας είναι υπαρκτά και όχι "σπέκουλα" ή απλοί "εκβιασμοί"... Η Ελλάδα δεν μπορεί να ρισκάρει με τίποτα μια χρεοκοπία (είτε με ευρώ, είτε χωρίς ευρώ). Θα ήταν έγκλημα εις βάρος της χώρας. Σε μια τέτοια δε περίπτωση το "κόστος" που θα πλήρωνε η ελληνική κοινωνία απείρως μεγαλύτερο απ' αυτό που υφιστάμεθα τώρα. Μη συγκρινόμενο... Δυστυχώς, με βάση όλα τα δεδομένα, είναι μονόδρομος. Να κάνουμε λοιπόν... "ντου"! Αλλά και για το ... "ντου" χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο. Αλλως, επακολουθεί το... "φτου"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: