Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΓΙΑ ΚΟΠΑΝΑ.....

Πέραση έχει η σιλικόνη στο Καστέλι..και μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Oι μαθητές του Γενικού Λυκείου αλλά και του ΕΠΑΛ για να γλυτώσουν μια -δυο ώρες κάθε πρωί γεμίζουν τις κλειδαριές των τάξεων με σιλικόνη. Μόδα;..εκδίκηση; ... Σίγουρα μια ανοησία!
Δυο συνεχόμενες μέρες κατάφεραν να δημιουργήσουν αναστάτωση στους καθηγητές, στους συλλόγους γονέων αλλά και στους ίδιους μαθητές. 
Δεν ξέρω αν είναι ο νέος τρόπος διαμαρτυρίας.....μιας και δεν ξέρω αν είναι πρώτον έργο μαθητών, πάντως το σίγουρο είναι ένα, σεβασμός πλέον προς το σχολείο δεν υπάρχει. Ποιοι φταίνε και πως θα μπορέσει αυτή η κατάσταση να αντιστραφεί είναι δύσκολο να απαντηθεί ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, με την πλήρη απαξίωση της δημόσιας παιδείας και την οικονομική εξαθλίωση που μας επέβαλλαν οι σωτήρες μας!! Υπουργείο-Καθηγητές-μαθητές -γονείς χρειάζονται μια κοινή συνιστώσα..κάτι όμως που σήμερα φαντάζει πολύ δύσκολο να βρεθεί!!!

1 σχόλιο:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Κάθε εποχή έχει και τα "όπλα" της. Εμείς, "τότε", είχαμε τις αμπούλες!