Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΕΙΟ......

«Η πατρίδα σ’ έχει ανάγκη» γράφει σε επιστολή προς μέλη και υποψήφια μέλη του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης επισυνάπτοντας το νέο «τιμοκατάλογο» ενίσχυσης του κόμματος!
Οι συνδρομές είναι ...φιλικές και προσαρμοσμένες στην εποχή της κρίσης, γεγονός που επισημαίνει πολλές φορές ο γραμματέας του κινήματος, "διότι όλοι με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις μας, πρέπει να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο μας για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να μπορέσει να την αλλάξει... ριζικά (εννοεί προς το καλύτερο) διασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ»!
Ο κ. Καρχιμάκης στην επιστολή που έστειλε εδώ και εβδομάδες σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ συνδέει άμεσα την προσπάθεια που καταβάλλει σήμερα το κόμμα του- και ο ηγέτης του- με την ίδια την ύπαρξη της χώρας!
Γράφει χαρακτηριστικά: "Η καταβολή ετήσιας συνδρομής από φτωχούς και πλουσίους, από αδύναμους και δυνατούς είναι ενέργεια πρωτίστως πολιτική και όχι… οικονομική! Όπως διαπιστώνεται από τον τιμοκατάλογο (βλ. φωτο) το ΠΑΣΟΚ ζητά άλλα χρήματα (σε ευρώ προς το παρόν) από ανέργους κι άλλα από υπουργούς και βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης.
Συγκεκριμένα, αν είσαι αγρότης, εργάτης, φοιτητής, συνταξιούχος και νέος μ’ ένα ευρώ το μήνα...καθάρισες! Αν όμως είσαι Υπουργός, υφυπουργός, βουλευτής ή ευρωβουλευτής πρέπει να … «ξηλωθείς» κανονικά και με το νόμο, καταβάλλοντας 33 ολόκληρα ευρώ το μήνα!
Στη λίστα του «εράνου»  συμπεριλαμβάνονται και έμμισθα στελέχη κράτους (!) καθώς και δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Πάντως, αρκετοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα του ευρύτερου δημοσίου τομέα δεν περίμεναν – με όλα αυτά που τους έκοψαν τελευταία – να τους ζητήσουν και τα ρέστα, λέγοντας ότι είναι έτοιμοι να …απαντήσουν με δικό τους «έρανο» και δικές τους επιστολές…
 Μελίνα Καραπαναγιωτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: