Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΙΝΟ

Το Φιλετίνο, μια ιταλική κωμόπολη με 598 κατοίκους, 100 χλμ ανατολικά της Ρώμης ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί, διαμαρτυρόμενη για τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
Ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αυτονομηθούν σε πριγκιπάτο έχοντας εκδώσει το δικό τους νόμισμα το "φιορίτο" και έχουν συνθέσει τον δικό τους ύμνο.
Επίσης, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο συγχώνευσης των δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων, προκειμένου να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, αρκετοί δηλώνουν πρόθυμοι να δεχθούν στο χωριό τους μετανάστες από τη Λιβύη, προκειμένου να ξεπεράσουν το όριο των 1000 κατοίκων.

Μάλιστα ο δήμαρχος της μικρής αυτής περιοχής, ο Λούκα Σελλάρι, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της κοινότητα, αναφέρει πως στόχος τους είναι να πετύχει την ολοκληρωτική απόσχιση και ανεξαρτητοποίησή τους από την Ιταλία και τη δημιουργία ενός αντίστοιχου κρατικού μορφώματος με αυτό του Σαν Μαρίνο στο Βορρά.
- Έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες να πετύχουμε κάτι τέτοιο, σημειώνει, παρουσιάζοντας και τα χαρτονομίσματα που έχουν ήδη εκδοθεί, και στη μία όψη των οποίων φέρουν την εικόνα του ιδίου και είναι έτοιμα προς χρήση από τους κατοίκους του χωριού. Το παράδειγμά του φαίνεται πως ίσως ακολουθήσουν και άλλοι δήμαρχοι, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που έχει εξαγγείλει πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Μπερλουσκόνι, ενώ ήδη «πολιορκείται» από τον συνάδελφό του, του γειτονικού δήμου, Τρέβι, να συμπράξουν για την επίτευξη του στόχου.
Να μια καλή ιδέα και για μας.....αφού στενοχωριούνται κάποιοι με την Ανεξαρτητοποίηση ....ας φτιάξουμε το πριγκιπάτο της Κισάμου!!! Έτσι και αλλιώς αποκομμένοι είμαστε χρόνια τώρα... και έργο, κάθε 40 χρόνια βλέπουμε στην περιοχή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: