Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ANTE ME TO KAΛΟ....ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΗΛΕΚ/ΛΟΓΟΙ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ κλπ)
Οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι τώρα ότι, η Αυστραλία θα επιτρέψει σε Έλληνες να μεταναστεύσουν εκεί, εκτιμώντας ότι υπάρχει τέτοια τάση μετανάστευσης, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα (μετά και από σχετικές πρωτοβουλίες ομογενειακών οργανώσεων), γίνονται πραγματικότητα.
Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας θα διοργανώσει διήμερη εκδήλωση στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι της χώρας για να εξηγήσουν τις προϋποθέσεις, τη νομοθεσία και τι χρειάζεται για να πάει κάποιος μετανάστης  εκεί. Θα είναι επίσης και εκπρόσωποι εργοδοτών, για να ενημερώσουν τι ειδικότητες χρειάζονται.
Η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Θα δημιουργεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.
Σύμφωνα με την ισχύουσα μεταναστευτική νομοθεσία της Αυστραλίας, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει για διακοπές, σπουδές ή για εργασία στην Αυστραλία.
Σε κάθε περίπτωση, οι έλληνες χρειάζονται βίζα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης, τονίζοντας: "Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα. Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: