Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;

Θα απολυθούν (σε πρώτη φάση) 120.000 ΔΥ του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κ. Μόσιαλος, οι 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, μέσω μιας διαδικασίας που θα ανακοινωθεί. Από αυτούς, συνέχισε, το 10%, δηλαδή 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα....
ενταχθούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ένα 30%, δηλαδή 60.000 εργαζόμενοι, θα απασχοληθούν ξανά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τέλος το υπόλοιπο 60%, δηλαδή 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι, θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για ένα χρόνο και στη συνέχεια θα απολυθούν.
Αναρωτιέται άραγε κανείς τι θα συμβεί όταν 120.000 οικογένειες μείνουν ξαφνικά στο δρόμο. Και μάλιστα εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι μόνο μια αρχή. Δεν θα ήταν φρόνιμο να επαναπαυτούν οι υπόλοιποι, ακόμα και εκείνοι του στενού δημόσιου τομέα που καλύπτονται από την μονιμότητα.
Σκέφτεται άραγε κανείς, πως αυτές οι οικογένειες θα ζήσουν; Έχουν προγραμματίσει μια ζωή αυτοί οι άνθρωποι. Πως θα πληρώσουν δάνεια που σίγουρα έχουν πάρει; Τι επιπτώσεις θα έχει η απόλυσή τους στην κατανάλωση, στα φορολογικά έσοδα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εξόφληση των δανείων προς τις τράπεζες;
Θα πείτε βέβαια ότι τα ίδια ισχύουν και για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Ναι, αλλά εδώ πρόκειται για ένα μεγάλο και ξαφνικό προγκρόμ, που δεν νομίζουμε ότι θα το αντέξει το πολιτικό σύστημα και εδώ που τα λέμε, μακάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: