Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Βροχή πέφτουν τα φέσια" από το Δημόσιο, που για να συγκρατήσει το έλλειμμα αναστέλλει επ' αόριστον πληρωμές, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του να ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ και να είναι αυξημένες κατά 843 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010.
Το πιο μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα δημόσια έργα, καθώς τα χρέη προς τους κατασκευαστές αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ, και ακολουθούν οι οφειλές από προμήθειες υλικού και φαρμάκων σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία που ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ ποσό 2,5 δισ. ευρώ χρωστάει το Δημόσιο από επιστροφές ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, και 1 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές των δήμων σε προμηθευτές, εργολάβους και οργανισμούς.
Ποιος είναι άραγε ο λόγος που δεν χρεοκοπούμε; Αφού δεν υπάρχει επιστροφή, γιατί δεν το λέμε να τελειώνουμε; Έτσι και αλλιώς την κάτσαμε την βάρκα.....Γιώργο μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: