Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Κατά 12% θα είναι αυξημένη η φετινή τουριστική κίνηση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι πολύ ικανοποιητικά και παρ' όλο που υπάρχει έλλειψη υποδομών, στα αεροδρόμια, στους Οδικούς Άξονες, οι τουρίστες θα μας επισκεφτούν και φέτος!
Με την αύξηση αυτή θα πάρουμε και εμείς το απαιτούμενο μερίδιο, μιας και οι προορισμοί μας Μπάλος-Ελαφονήσι και Φαλάσαρνα....είναι μες στο πρόγραμμα τους. Όσο αφορά την πόλη εκεί τα πράγματα είναι μαύρα και άραχνα, τα βήματα δεν είναι προς τα εμπρός και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Τελευταία προχειρότητα το κλείσιμο με μπάρες ολόκληρης της περιοχής του Τελωνείου....όχι ότι δεν έπρεπε να γίνει, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο ....είναι σκληρό να απομονώσεις κάποιους που δεν έχουν την ανάγκη να πηδήξουν τις μπάρες. Το σωστό είναι να μπορούν και τα άτομα  με ειδικές ανάγκες να εισέρχονται και από τους 5 δρόμους που κλείστηκαν. Είναι ντροπή να τους στέλνουμε από συγκεκριμένα σημεία που ίσως να μην τα ξέρουν. Νομίζω, μιας και στο δήμο μας έχουν άλλα να κάνουν τώρα, ότι ο εμπορικός σύλλογος θα μεριμνήσει να μπουν οι κατάλληλες μπάρες...γιατί το είδα με τα μάτια μου...παρέα με παραπληγικό να φεύγει επειδή δεν μπορούσαν να μπουν στο πλακόστρωτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: