Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η επίσημη ανεργία στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2011 έφτασε στο 14,6%, ενώ στον Νομό Χανίων το Εργατικό Κέντρο την υπολογίζει κοντά στο 20%. Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Χανίων, τα έτη 2009 - 2010 και το 1ο τρίμηνο του 2011 έχουν κλείσει (διαγραφεί) 271 βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα έχουν δημιουργηθεί 194 νέες. Παρατηρείται, δηλαδή, μια συνεχής συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό. Ακόμα και στον τομέα των υπηρεσιών, που περιλαμβάνει επιχειρήσεις του τουρισμού και νέους επιστήμονες με μπλοκάκι, ενώ το 2009 ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων ήταν διπλάσιος του αριθμού των διαγραφών, το 1ο τρίμηνο του 2011 οι παραπάνω αριθμοί είναι πολύ κοντά (101 και 85 αντίστοιχα). Με στοιχεία των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΑΕΕ, τον Δεκέμβριο του 2010 το 53,9% των ασφαλισμένων του Οργανισμού στον Νομό Χανίων δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα (πανελλαδικά 53,1%), ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου 2011 το ποσοστό ανήλθε (παρά τις διαδικασίες ρύθμισης) στο 54,1% (πανελλαδικά 52,7%). Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Νομό Χανίων η αναλογία συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και ασφαλισμένων που είναι τακτοποιημένοι οικονομικά είναι 1:1.
Αυτά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντώνη Παπαδεράκη...μήπως κανένας βουλευτής έχει κάτι να πει..μήπως τουλάχιστον υπάρχει κάποιος να τον διαψεύσει;
Μπάαααα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: