Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ......ΚΡΗΤΗ

"Σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 5 Απριλίου το απόγευμα, στην εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου στο ύψος του Φόδελε, που θυμίζει σενάριο από ταινία τρόμου ευτυχώς για την πρωταγωνίστρια είχε αίσιο τέλος. Εικοσιεξάχρονη καθώς διέσχιζε με το αυτοκίνητο της το δρόμο του Φόδελε, ερχόμενη για Ηράκλειο, συνάντησε στο δρόμο μια γριούλα η οποία έκανε οτοστόπ. Δίχως να το σκεφτεί η κοπέλα σταμάτησε και πήρε την γριούλα μαζί της. Καθώς η κοπέλα οδηγούσε συνειδητοποιεί ότι το άτομο που έχει δίπλα της μόνο γριούλα που δεν ήταν! (είχε πολύ γυμνασμένες γάμπες για γριούλα) Κοιτάζοντας τον καθρέπτη καταλαβαίνει ότι ένα τζιπ την ακολουθεί εξ αρχής. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της πατάει απότομα το γκάζι και χτυπάει το μπροστινό αυτοκίνητο. Κατεβαίνει και ζητάει συγνώμη από τον οδηγό του οχήματος και ζητάει να καλέσουν την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν. Στο άκουσμα της λέξης 'αστυνομία' η γιαγιά μπήκε στο τζιπ και εξαφανίστηκε. Όταν ήρθε η αστυνομία η κοπέλα τους είπε όλα όσα έγιναν και οι αστυνομικοί άρχισαν τις έρευνες. Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα εγκαταλελειμμένο. Όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να το ψάχνουν και άνοιξαν το πορτ-μπαγκαζ έμειναν άφωνοι. 3 ψυγειάκια γεμάτα πάγο, νυστέρια και αναισθητικά που μαρτυρούσαν το σκοτεινό σκοπό των εμπόρων. Τα καλά νέα είναι ότι η κοπέλα σώθηκε, τα κακά νέα είναι ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι, γι αυτό συνιστάμε προσοχή."
cretalive.gr
Λίγο πριν αρχίσει και επίσημα η τουριστική περίοδος κάποιοι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις. Το θέμα βέβαια δεν πήρε διαστάσεις, ούτε η αστυνομία ανακοίνωσε κάτι, αλλά και μόνο που το λένε στις ειδήσεις τα μεγάλα κρητικά κανάλια δεν χρειάζεται και τίποτα άλλο παρά να φοβίσει αρκετούς...
Ψυχραιμία λοιπόν και δεν παίρνουμε κανένα με ώτο-στοπ αυτό είναι το σπουδαιότερο....

6 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

μακαρι να ειναι ψευδεις οι ειδησεις....γιατι η αστυνομια αφου κατα πασα πιθανοτητα ειναι ενημερη για μια τετοια ειδηση δεν βγηκε να το διαψευσει???σιγουρα πριν ανακοινωθει κατι σε μεγαλα τοπικα καναλια πηραν τις πληροφοριες τους οι δημοσιογραφοι απο την ιδια την αστυνομια.εκτως και αν οι δημοσιογραφοι της τοπικης τηλεορασης ειναι χαζοι και βγαζουν τετοιο θεμα χωρις να το διασταυρωσουν.σε αυτη την περιπτωση πρεπει να πεσουν κεφαλια ειτε ειναι μικρα ειτε ειναι μεγαλα!!αλλα και παλι σιγουρα καποιος δημοσιογραφος πηρε τηλ την αστυνομια και ρωτησε αν ειναι αληθινο η οχι το περιστατικο.τουλαχιστον καποιος που κανει σωστα τη δουλεια του.αν εγινε κατι τετοιο και η αστυνομια δεν εκανε καμεια επιβεβαιωση η διαψευση τοτε το λαθος ειναι της αστυνομιας που δεν βγηκε να κανει μια ανακοινωση για να μπουν τα πραγματα στη θεση τους!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

To Kαστέλλι γέμισε με χαρτια που προιδοποιούν γιατί άραγε; Τι συναίβε;

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

ελα ντε???μηπως για χαρη τουρισμου αποκρυπτουν οι αρχες σοβαρα γεγονοτα???
κατι τετοιο δεν διαδιδεται τυχαια και μαλιστα απο τα μεγαλα τοπικα μεσα!!!κατι σοβαρο συμβαινει και δεν μας το λενε ξεκαθαρα...αλλα το κρυβουν επιμελως για για χαριν τουρισμου...
ηθελα και να ηξερα αν συμβει κατι τετοιο στην οικογενεια καποιου που ξερει και δεν μιλαει τι θα κανει??

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ψυχραιμία.....απλά και δεν πέρνουμε κανένα που κάει ωτο-στοπ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

και κατι αλλο....πληροφοριες λενε οτι αυτο δεν συνεβη στην εθνικη οδο αλλα σε επαρχιακο δρομο...
ετσι εξηγειται και η ειδηση οτι η κοπελα χτυπησε προπορευομενο οχημα και ειδοποιηθηκε η αστυνομια...διαφορετικα θα ειχε σκοτωθει.δεν θελει και πολλυ να καταλαβεις οτι κρυβουν γεγονοτα!!!

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

ετσι και αλλιως ποτε δεν σταματουσαμε να παρουμε αγνωστο με το αυτοκινητο μας απο το δρομο για κανενα λογο...τωρα ενας παραπανω!!!