Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

"Επειδή στον δήμο μας υπήρχε, στο παρελθόν, μια χαλαρότητα στον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης, αυτό είχε σαν συνέπεια την αδιαφορία στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τα απαγορευτικά σήματα από τους οδηγούς. 
Στο εξής οι έλεγχοι θα ενταθούν και ιδιαίτερα στους πολυσύχναστους δρόμους.
Η προειδοποίηση ισχύει για λίγη ώρα.
Από την δημοτική αστυνομία Κισάμου"
Αυτή την προειδοποίηση βρήκαν οι οδηγοί στα αυτοκίνητα τους σήμερα το πρωί!!  
Μπράβο ..... μεγαλοβδομαδιάτικα σκέφτηκε η δημοτική αστυνομία Κισάμου να βγει στους πολυσύχναστους δρόμους του Καστελλιού να προειδοποιήσει του λιγοστούς μουσαφίρηδες μας να μην αφήνουν για πολύ ώρα τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους! Εύγε.....αντί να πάτε να μονοδρομήσετε κανένα δρόμο, αντί να λειτουργήσετε τα πάρκινγκ, προσπαθείτε να φοβίσετε και τους λιγοστούς ανθρώπους που κατεβαίνουν να ψωνίσουν με χαρτάκια...ποιανού είπαμε ότι ήταν αυτή η ιδέα;
4 μήνες το σκεφτόσαστε αυτό...και το κάνατε την κατάλληλη στιγμή.
Όσο για το συνέβαινε στο παρελθόν το ξέρουμε..κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τώρα...αλλά για να αλλάξει αυτό που θέλουμε όλοι μας στην μικρή μας πόλη, θέλει δουλειά, μυαλό...και τρόπο!!!

5 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

χαχαχαχαχα!!!!!αυτο βρηκαν να κανουν μεγαλοβδομαδιατικα???αντι να φτιαξουν κανενα πεζοδρομιο που περπατας και κυνδυνευεις να σπασεις τα ποδια σου ασχολουνται με το παρανομο παρκαρισμα???ακομα και ο δημαρχος παρκαρει παρανομα.θα του γινει παρατηρηση???βρηκαν τον τροπο να γεμισουν τα μπλοκακια τους κλησεις και τις τσεπες τους με ποσοστα!!!
να σας παρω να κανουμε μια βολτα να τραβηξουμε φωτογραφιες απο αλλες κι αλλες παρανομιες και δεν κανουν τιποτα....

Kirios Aporos είπε...

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΑΣ! ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ή ΧΑΘΗΚΑΜΕ! ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Καλά είμαστε σοβαροί; Εύγε! Αντί να χειροκροτείτε το αυτονόητο που γίνεται με τη μορφή μιας πρωτοβουλίας με στόχο την βελτίωση του οδικού και κυκλοφοριακού χάους μας, κατηγορείτε κιόλας!
Ταμπέλες υπάρχουν στο δρόμο για το πότε επιτρέπεται η στάθμευση και που, άρα στους δρόμους διπλής κατεύθυνσης διατίθεται η μία πλευρά στο παρκάρισμα. Όχι και οι δύο! ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ έτσι η κυκλοφορία. Αλλά μάλλον σύμφωνα με τα γραφόμενά σας είναι προτιμητέο το σταμάτα-ξεκίνα, το άγχος που δημιουργείται για το αν χωράει το φορτηγό, ΤΟ ΧΑΟΣ. Αυτά όμως αποτρέπουν αρκετό κόσμο από το να κατέβει στην αγορά ΜΑΣ. Τα άλλα αυτοκίνητα που θα στάθμευαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην απέναντι πλευρά του δρόμου, μπορούν κάλλιστα να νομιμοφρονίσουν παρκάροντας στους τριγύρω δρόμους Ή στα 2 μεγάλα δημοτικά πάρκινγκ που συνήθως είναι άδεια, άντε μισοάδεια. Ειδικά το πάρκινγκ πίσω από το κέντρο υγείας βολεύει υπερβολικά. Άρα λειτουργούν πάρκινγκ, μπορεί να μην είναι αρκετά, αλλά αυτά έχουμε και άμα είναι να περιμένουμε να αυξηθούν για να γίνουμε νόμιμοι, ΧΑΘΗΚΑΜΕ! Και εμείς και η αγορά μας! Κάτσε να τα γεμίσουμε πρώτα και μετά να έρθουν οι απαιτήσεις!
Η παλιά αγορά παρακμάζει συνεχώς. Κατηγορείται καλώς ή κακώς η προηγούμενη δημοτική αρχή είτε γιατί στένεψε το δρόμο είτε γιατί δεν τον στένεψε περισσότερο ώστε να μη σταθμεύει κανείς - το αυτονόητο δηλαδή. Δεν κατηγορούνται όμως τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που στη κυριολεξία απαγορεύουν για τη βολή τους την κυκλοφορία! Για κάθε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο δρόμο αυτό δεν περνάν τουλάχιστον 10 επιβαρύνοντας άλλους δρόμους. Και προκαλείται και η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της παλιάς αγοράς.
Για το καλό της πόλης μας απαιτείται η τήρηση των νόμων που θα δημιουργήσουν ξανά συνθήκες ευημερίας, έστω και ΤΩΡΑ ¨μεγαλοβδομαδιάτικα¨. Άμα φοβάσαι να την επισκεφτείς θα πας αλλού. Άμα σου εμπνέει σιγουριά θα την επισκεφτείς και θα βρεις τον τρόπο. Η οργάνωση είναι για το καλό όλων μας. Ο μηδενισμός και η κριτική όμως όχι. Χρόνια τώρα αποδεδειγμένο.

Έτσι με τα γραφόμενά σας στα μάτια μου φαίνεται να θέλετε να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΑΣ από όλους, να επικροτείται το ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ή ΧΑΘΗΚΑΜΕ, και να οδηγηθούμε στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΡΑ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Aγαπητέ κύριε Άπορε κατα αρχάς πολύ καλή η σκέψη σου αν γινόταν εξ΄αρχής και σε όλους τους δρόμους..δυστυχώς τα χαρτάκια τοποθετήθηκαν στην Σκαλίδη λες και αυτός είναι ο δρόμος που ενοχλεί. Την κυκλοφορία την διευκολύνεις όταν ξέρεις και τι θέλεις..Εσύ φυσικά μάλλον δεν ξέρεις οτι το πάρκινγκ πίσω απο το κέντρο υγείας το έκλεισε ο ιδιοκτήτης επειδή δεν πληρώθηκε, το άλλο είναι μακρυά γι΄αυτούς που δεν θέλουν να περπατήσουν, αλλά και το χάλι του είναι για κλάματα.
Η τήρηση των νόμων αγαπητέ φίλε ξεκινά απο τους ίδιους τους εκλεκτούς μας....οχι οτι παρκάρουν παράνομα αλλά που δεν ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα..εκτος αν κάποιος δικός τους, τους το ζητήσει!
Μακάρι να κάνουν τις μονδρομήσεις που πρέπει, και για ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση μιας και συ βλέπεις χάος πήγαινε μια μέρα στο Δημαρχείο μας να δεις πως και που παρκάρουν αυτοί που θέλουν να μας επιβάλλουν την τάξη.

Kirios Aporos είπε...

Πράγματι δεν το ήξερα για το πάρκινγκ. Τότε αλλάζουν πολλά από όσα έγραψα προηγουμένως φυσικά. Πρόκειται για μέγα λάθος και βλακεία. Ήταν μία καλή βάση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αλλά επιμένω στη νοοτροπία που πρέπει να διαθέτουμε για να διευκολύνουμε το κυκλοφοριακό χάος μας, άρα την πόλη μας, άρα εμάς. Δεν είναι κατάσταση αυτή ούτε για τον ντόπιο, ούτε για τον ξένο καταναλωτή. Αποθαρρυντική εικόνα. Όσο για το χάλι των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στο δημαρχείο, το έχω παρατηρήσει προφανώς… αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτό προηγουμένως για το λόγω ότι επικεντρωνόμουν στην εμπορική πλευρά της πόλης.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σας είπα η σκέψη σας είναι καλή αλλά με βιαστικές και ανούσιες ενέργειες που κάποιοι Πασχαλιάτικα σκέφτηκαν..δημιουργείται περισσότερο χάος. Η πόλη θέλει συγκοινωνιακή μελέτη, όσο δεν γίνεται καταδικάζεται σε αργό και επώδυνο θάνατο..τόσο οι επιχειρηματίες όσο και η αγορά!