Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ

Για τουλάχιστον 4 παραλείψεις σε ζητήματα ασφάλειας έκανε λόγο στην κατάθεση της στη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την έκρηξη στο Πυρηνελαιουργείο Γιαννούλη η εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας. Στην κατάθεση της η Επιθεωρήτρια Εργασίας τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το "μοιραίο" εργοστάσιο διέθετε σύστημα πυρανίχνευσης δεν διέθετε όμως σύστημα ανίχνευσης αερίων, γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο με την διαρροή του εξανίου που προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με την ίδια, η επιχείρηση δεν είχε τεχνικό ασφαλείας, ούτε και το προσωπικό είχε εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσει ανάλογες έκτακτες καταστάσεις. Τέλος τόνισε ότι ο ηλεκτρολογικός πίνακας δεν ήταν "αντιεκρηκτικός" όπως θα έπρεπε και βρισκόταν σε χαμηλότερο χώρο απ' ότι προβλέπεται σε τέτοιες επιχειρήσεις.
Το δικό μας διαθέτει άραγε συστήματα ασφαλείας...μάλλον, φυσικά άμα ακούσουμε το μπαμ θα ξέρουμε από που είναι.... 
Βέβαια εμάς ο αγώνας μας δεν έχει να κάνει με όλα αυτά ..δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί...στόχος μας είναι να φύγει το γρηγορότερο από την περιοχή μας μιας και μας τα χαλάει την θέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: