Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η τουριστική περίοδος πλησιάζει και ένας από του ποιο in προορισμούς της Κρήτης είναι ο Μπάλος και η Ήμερη Γραμβούσα. Χιλιάδες επισκέπτες προτιμούν τουλάχιστον μια φορά κατα την διαμονή τους στην Κρήτη να επισκεφτούν τους επίγειους παραδεισούς μας Γραμβούσα και Μπάλο, που μαζί με το Ελαφονήσι αποτελούν τα διαμάντια της περιοχής μας. 
Στον Μπάλο οι επισκέπτες που πάνε με τα ιδιωτικά καραβάκια αλλά και με τα αυτοκίνητα τους υπολογίζονται σε 300.000 περίπου τον χρόνο, ένας αριθμός που αν δεν περνά τους επισκέπτες της Σαμαριάς σίγουρα τους πλησιάζει. Με βάσει την οικονομική κατάσταση λοιπόν του δήμου το μόνο έσοδο του όπως φαίνεται θα είναι αυτές οι περιοχές! 
Για το Ελαφονήσι ξέρουμε τι καθεστώς υπάρχει, για τον Μπάλο άραγε τι γίνεται;
Αλήθεια θα πάει άλλη μια χρονιά χαμένη για τον δήμο μας και δεν θα εισπράξουν κανένα ανταποδοτικό; Θα αφήσουν άλλη μια χρονιά στην ιδιωτική πρωτοβουλία την φύλαξη την διαφήμιση αλλά και την εκμετάλευση, της ομορφότερης περιοχής της Ελλάδος;
Με τον ρυθμό που πάνε μάλλον αυτό θα γίνει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: