Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ-ΕΛΟΥΣ

Μια βδομάδα μετά και την επιστολή της φίλης Μα. Χα που δημοσιεύσαμε στο μπλοκ μας, σχετικά με τον απαράδεκτο δρόμο Καλουδιανά-Τοπόλια-Έλος-Ελαφονήσι, κατατέθηκε πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα είχαμε και επιτόπια επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη και κατοίκους της περιοχής.
Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την παράκαμψη Τοπολίων αλλά και την παράκαμψη του Έλους, έργα που θα διευκολύνουν τους πολλούς τουρίστες που έχουν προορισμό το τουριστικό προορισμό, το Ελαφονήσι.
Όπως αναφέρεται δε σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας: "Η συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αφορούσε τις διαδικασίες, ώστε το έργο να προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2011 και έκλεισε με τη σύμφωνη γνώμη όλων για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν". 
Μακάρι να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο που αποτελεί σταθμός ανάπτυξης της περιοχή, μιας και το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, τον χειμώνα λόγω κατολισθήσεων, αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες που περνούν πάνω από 1000 αυτοκίνητα ημερησίως με κατεύθυνση το Ελαφονήσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: