Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΜΥΡΤΙΛΛΟ

Την ικανότητα να κατατροπώνει τα υπάρχοντα λιποκύτταρα του οργανισμού και να προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, φαίνεται ότι έχει το ταπεινό μύρτιλλο (blueberries) σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη. Η κατανάλωσή του περιορίζει τα λιποκύτταρα έως και κατά 73%!
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του Texas University -το μικροσκοπικό αλλά κατά τα άλλα πανίσχυρο φρούτο- αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο στο αδυνάτισμα, καθώς περιορίζει τα λιποκύτταρα προσφέροντας παράλληλα προστασία από τη δημιουργία νέων.
Μέχρι τώρα το πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες μύρτιλλο ήταν γνωστό για την προστασία που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό ενάντια στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη τύπου 2. Τώρα όμως, όπως φαίνεται, οι πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και στον αγώνα κατά των περιττών κιλών. Στο πλαίσιο του ετήσιου διατροφολογικού συνεδρίου American Society for Nutrition Experimental Biology 2011 στην Ουάσιγκτον, οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι πειράματα που έκαναν σε ποντίκια έδειξαν πως οι «μαχητικές» πολυφαινόλες δρουν στα λιποκύτταρα, πραγματοποιώντας μια φυσική λιποδιάλυση.
Συγκεκριμένα είδαν ότι οι πολυφαινόλες του μύρτιλλο σε μεγαλύτερες δόσεις προκαλούσαν συρρίκνωση στον αριθμό των υπαρχόντων λιποκυττάρων η οποία άγγιζε το 73%. Ακόμη όμως και σε μικρότερες δόσεις, ήταν ικανές να περιορίσουν τον αριθμό των λιπιδίων του λιπώδους ιστού κατά 27%.
«Πρέπει να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης δόσης και στον άνθρωπο, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία» δηλώνει η συγγραφέας της μελέτης Σιγουάνι Μόγκε. « Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, το μύρτιλλο μπορεί να φρενάρει τη δημιουργία λιπώδους ιστού στο σώμα » καταλήγει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: