Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΟΙ........ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΙ

Η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας είναι μία περιοχή στην οποία το κράτος έχει κάνει δαπάνες για την κατασκευή αρδευτικών έργων και δικτύων με σκοπό την αύξηση της αγροτικής παραγωγής. Συνήθως οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από αρδευτικά κανάλια και αρδευτικές γεωτρήσεις, δεξαμενές, τα οποία φαίνονται είτε με επιτόπια αυτοψία είτε από χάρτες ΓΥΣ. Επίσης, στις περιοχές υψηλής παραγωγικότητας εντάσσονται και οι περιοχές στις οποίες έχει γίνει αναδασμός στο παρελθόν από το Υπουργείο Γεωργίας.
Όπου υπάρχει εγκεκριμένο ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ, δεν εντάσσεται στην γη υψηλής παραγωγικότητας.
Το τελευταίο μήπως σας θυμίζει τίποτα; Μήπως κάποιοι δικαιώνονται εκ των υστέρων....
Αλήθεια τι το καλύτερο έχει ο γαιοκτήμονας του κάμπου της Κισάμου που να λένε τώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι θα κλείσουν τον δήμο και θα κάνουν κινητοποιήσεις, από τον γεωργό του πρώην δήμου Ιναχωρίου; Όταν ο δήμαρχος τότε σκέφτηκε το ΣΧΟΟΑΠ που ήταν όλοι αυτοί οι κλαψάρηδες; Ποιος άραγε ψήφισε τότε καθαρά και χωρίς υπεκφυγές το ΣΧΟΟΑΠ του Λαφονησιού; Ποιος άραγε έβλεπε αυτό που ερχόταν;
-Ξέρω θα μου πείτε να κάνουμε υπομονή 4-5 χρόνια, μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε κανένα άλλο ΣΧΟΟΑΠ, ίσως στον κόλπο της Κισάμου, ίσως στα Φαλάσαρνα, αυτό που μας υποσχέθηκε ο υπάλληλος Α ... μπας και γλυτώσουμε από την υψηλή πίεση που μας επέφερε το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη.  Ως τότε όμως γιοκ τα ξενοδοχεία γιοκ οι τουριστικές εγκαταστάσεις, γιοκ και η τιμή του οικοπέδου, γιοκ και το μεγαλεπήβολο έργο της ανάπλασης του κόλπου!!
Και είπαμε υψηλή παραγωγικότητα όπου υπάρχει αρδευτικό έργο ακόμα και προτεινόμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: