Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ
Στις εκπομπές της τηλεόρασης συχνά υπάρχει το θέμα συγχωνεύσεις σχολείων και κλείσιμο των μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων.
Όμως είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το θέμα των παιδιών που μένουν στην επαρχία και αναγκάζονται να πηγαίνουν χλμ για να φτάσουν στα σχολεία τους.
θα αναφέρω ένα πρόβλημα που υπάρχει χρόνια  και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα ........
 Στον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και που τώρα σύμφωνα με τον Καλλικράτη ανήκει στον Δήμο Κισάμου, τα παιδιά του Δημοτικού, Γυμνάσιου και Λυκείου, ξεκινάνε από τα χωριά μας και για να πάνε στα σχολεία τους που είναι στο Καστέλι, περνώντας από τον δρόμο της σήραγγας.
Είναι αυτός ο δρόμος που ο πρώην Νομάρχης είχε πει ότι "Όποιος περνάει από εκεί, περνάει με δίκη του ευθύνη".
 Όπως όλοι γνωρίζουμε η σήραγγα είναι φτιαγμένη από το 1930 και κάθε τόσο πέφτουν πέτρες ειδικά τον χειμώνα και κινδυνεύουν οι πάντες.
 Για τους μαθητές αυτούς που κάνουν αυτή την διαδρομή περνώντας με κίνδυνο αφού είναι ο μόνος δρόμος για το σχολείο τους τόσα χρόνια νοιάστηκε κανείς;
Να σας πω εγώ ...ΟΧΙ!
Υπάρχει κάποιος άραγε να ενδιαφερθεί για αυτό το πρόβλημα που είναι τόσο άμεσο και λόγο της τουριστικής πειόδου που έρχεται;
Ας μην ξεχνάμε οτι είναι και ο μοναδικός δρόμος για τον επίγειο τουριστικό παράδεισο μας το ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ.
Μ. Χατζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: