Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

Εσπερίδα, διοργανώνει σήμερα η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.), σε συνεργασία με τη Μοτοσυκλετιστική Ενωση Καταναλωτών (ΜΟΤΕΚ) και τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), στις 7 μ.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Η εκδήλωση έχει ως θέμα: "H μοτοσυκλέτα ως μέσο μεταφοράς στην υπηρεσία του καταναλωτή. Προστασία και συμπεριφορά στον δρόμο". 
Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), κ. Μανώλης Χουρδάκης είπε:
"Η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι και ειδικά η νεολαία, για τον λόγο ότι τα περισσότερα θύματα στα τροχαία είναι νέοι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα παιδιά του αύριο, τα παιδιά μας, τα οποία ανεβαίνουν στις μηχανές, δυστυχώς, χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στην Κρήτη έχουμε εκατόμβη θυμάτων από νέα παιδιά, τα οποία χάνονται γιατί δεν φοράνε κράνος, κάνουν παράνομες προσπεράσεις, αλλά επειδή και οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στους οδηγούς των δικύκλων. Ο τόπος μας τον περισσότερο καιρό του χρόνου υποδέχεται τουρίστες, οι οποίοι και αυτοί οδηγούν συνήθως μηχανάκια ως εύκολο μεταφορικό μέσο για να έχουν πρόσβαση στα τουριστικά μέρη και στις παραλίες. Δυστυχώς, η απορία που τους διακατέχει και ο φόρτος του οδικού μας δικτύου τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει ως συνέπεια να έχουμε πάρα πολλά τροχαία δυστυχήματα. Ολα αυτά θα μπορούσαν να αποτραπούν, αν είχαμε τη σωστή παιδεία, εάν είμαστε όλοι σύμφωνοι με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και προπάντων, εάν προσέχουμε την ώρα που οδηγούμε. Ειδικά οι οδηγοί των αυτοκινήτων πρέπει να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας την ώρα που οδηγούμε και να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους οδηγούς των δικύκλων και ειδικά στους νέους ανθρώπους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: