Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

"Ένας εκσκαφέας (JCB) φτάνει στον Μπάλο με ένα από τα τουριστικά σκάφη. Μαζεύει πίσσες, πλαστικά, ξύλα, διάφορα σκουπίδια και τα... 'εξαφανίζει' σκάβοντας λάκκο πάνω στην άμμο της λιμνοθάλασσας! Λουόμενοι σοκαρισμένοι με την εικόνα φωτογραφίζουν και ρωτούν τον χειριστή τι κάνει. Αυτός απαντάει ότι απλά εκτελεί εντολές και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μαζευτούν τα σκουπίδια (σ.σ. λες και όπως μεταφέρθηκε η μπουλντόζα δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί και ένα φορτηγό αυτοκίνητο). Όλα αυτά πριν από έναν χρόνο. Οι φωτογραφίες, τα στοιχεία κατατέθηκαν στον εισαγγελέα, σε Υπηρεσίες αλλά  και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Τι έγινε από τότε; Ποιος ευθύνεται για αυτήν την... απίστευτη 'διαχείριση' των απορριμμάτων σε μια από τις ομορφότερες περιοχές  της χώρας; Αποδόθηκαν ευθύνες, επιβλήθηκαν πρόστιμα, προχώρησαν οι κινήσεις για μια διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής;"  Γ.ΚΩΝ.
Αυτό είναι ένα από τα σχόλια των Χ.Ν και δεν πρόκειται για πρωτομηνιάτικο αστείο. Ο δημοσιογράφος, από ότι καταλαβαίνουμε κάργα οικολόγος, ψαχουλεύει ποιοι έστειλαν την μπουλντόζα στον Μπάλο πέρυσι και αναρωτιέται αν τιμωρήθηκαν οι "ένοχοι"!! 
Απορία Ι...Γιατί δεν ρώτησε την δημοτική μας αρχή, ποιοι έστειλαν την μπουλντόζα, αυτοί σίγουρα θα ξέρουν;
Απορία ΙΙ...Και ποιον θέλουν να τιμωρήσουν άραγε ετεροχρονισμένα για το παράνομο θάψιμο των σκουπιδιών; 
Τον μπουλντοζιέρη ή τον διατάσσων; 
- Πλάκα έχει ..μήπως όμως το αρθράκι έχει ..πολλά πλοκαμάκια;
Υ.Σ Ξέρετε πότε σοκάρονται περισσότερο οι χιλιάδες λουόμενοι του Μπάλου; Όταν αυτοί οι παράδεισοι γίνονται τόποι εκμετάλλευσης ..ολίγων! Μπίγκο!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπάλος αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς επισκεπτών και κακοδιαχείρισης, δυστυχώς ………………κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι προορισμός με ημερομηνία λήξεως.

Ξενοδόχος

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ακριβώς αυτό! Όπως και η λίμνη της Πρέβελης....