Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Την πρώτη κίνηση υποψηφίου δημάρχου -και ας το διαψεύσει- την έκανε τελικά αυτός που όλοι έλεγαν ότι δεν θα συμπληρώσει συνδυασμό και πολύ δύσκολα θα κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Τελικά ποτέ μην λες ποτέ και ίσως το πρόβλημα να το έχουν όλοι αυτοί που χασκογελούσαν πριν κάμποσο καιρό, διαδίδοντας ότι έχουν κλείσει και συμπληρώσει τους συνδυασμό τους!
Από άλλο συνδυασμό τώρα ακούστηκε η φήμη ότι ένας που ήταν σίγουρος έφυγε και χωρίς να δώσει εξηγήσεις πήρε των οματιών του και πήγε προς τον συνδυασμό της Δημάρχου. Πάντως δεν θα χρειαστεί η Νικολούλη για να μάθουμε ποιος είναι; Τον ξέρουμε !
Τρανταχτό όνομα, νυν δημοτικός σύμβουλος, λείπει από τα ονόματα που διέρρευσαν στον τύπο από τον συνδυασμό του κ. Καλαιτζάκη. Οι φήμες λένε ότι θα καθίσει στο σπίτι του, αλλά οι πιέσεις είναι πολλές και μια τον τραβάνε από δω και μια από την περιφέρεια. Για να δούμε τι θα κάνει;  Πάντως το ποιο πιθανό είναι για την επόμενη τετραετία να ξεκουραστεί!
Τέλος αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι ποιο αμφίρροπες της ιστορίας. Μπορεί να μεγαλώσαμε σαν δήμος αλλά παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει η αναμενόμενη συμμετοχή ανθρώπων από την περιοχής μας. Αυτό φαίνεται καθαρά όταν ακούς τα ονόματα των υποψηφίων και διαπιστώνεις άτομα πρώτου βαθμού συγγένειας να είναι .. σκληροί αντίπαλοι.
Ας κρατήσουμε λοιπόν μικρό καλάθι στις υποσχέσεις, αλλά και να μην κατεβάσουν τα μούτρα στις μικρο-τάπες που θα φάνε όλοι ανεξαίρετος οι υποψήφιοι!!
Τα ψέμματα λέγονται πλέον και από τις δυο μεριές!! 
Τα ονόματα του συνδυασμού της "Ανεξάρτητης Συνεργασίας του Δήμου Κισάμου" ανακοινώθηκαν και θα τα βρείτε στην τοπική εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: