Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Το 1965 έκαψαν τα ΝΕΑ ....στη Χρήστου Λαδά......οι νέοι που ήταν Δημοκράτες.
"Όταν συγκρούονται δυο συμφέροντα μεγάλης ¨επιφάνειας" τότε ή αποζητάς την αλήθεια ή ταυτίζεσαι με το ένα από τα δυο.
Επιλέγεις έστω θυμικά, ή με βάση κάποιου άλλου είδους σύνδρομο (του θύματος από το αδηφάγο Ηράκλειο, ή της Στοκχόλμης.)
Και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και μπορείς να γυρίσεις και από το άλλο πλάι....
Το να αναζητάς την αλήθεια, αφού έχεις τοποθετηθεί έχεις προπαγανδίσει τις αρετές του αγαθού σου και έχεις δημιουργήσει ψευδείς ειδήσεις και εντυπώσεις, είναι κακής ποιότητας υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο και άρα επικίνδυνο το εργαλείο που κατέχεις.
Καταγράφεται τεράστιο κενό στην Δημοκρατική ενημέρωση.... στα Χανιά."

Τελικά μετά από πολύ κόπο καταλαβαίνουμε ότι λέμε τα ίδια όλοι μας*....απλά δεν μας αφήνει η πολύ "Δημοκρατία" μας να το πιστέψουμε. 
*Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία, μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για την κάθε εξουσία, μπορεί ακόμα να έχουν παράξενες και αντίθετες απόψεις, θα πρέπει όμως να έχουν φθάσει σ’ αυτές τις επιλογές με «καθαρό» μυαλό. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να συζητήσουν και ν’ ακούσουν απόψεις άλλων, που ενδεχομένως να είναι αντίθετες με τις δικές τους, και αν τις βρουν πειστικές, ν’ αλλάξουν γνώμη, ή στάση, ή πεποίθηση. Τότε μόνο είναι ελεύθεροι και δημοκράτες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: