Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΟΝ ΡΑΡΕR ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Όποιος υποψήφιος έχει τα παραπάνω στις ομιλίες του καταλαβαίνεται από που το πήρε!!!
«Στις κάλπες του Νοέμβρη συγκρούεται το χθες με το αύριο της χώρας. Είναι μία σύγκρουση, ανάμεσα σε όσους ανεύθυνα καταστροφολογούν και όσους με κόπο και ευθύνη χτίζουν. Σύγκρουση μεταξύ εκείνων που θέλουν να μείνουν τα πάντα ίδια, με τα ίδια προνόμια για λίγους και, από την άλλη, με όσους διεκδικούν, παλεύουν, δουλεύουν, αγωνιούν για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη ζωή, για την αλλαγή που θα τη φέρουμε μαζί σε αυτή τη χώρα, στην πατρίδα μας. Ή θα αλλάξουμε την Ελλάδα, ή θα γυρίσουμε εκεί όπου ήμασταν και σε όλα αυτά που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, τις επιτηρήσεις, την αδικία, την παρακμή. Ή θα αποφασίσουμε να σχεδιάσουμε το σήμερα και το μέλλον μας, ή θα αφήσουμε την πατρίδα και τη ζωή μας στους αέρηδες, στους άγριους αέρηδες της παγκόσμιας αγοράς και στους αεριτζήδες του παρασιτισμού και της καταστροφολογίας».

Ειδικά κάτι γνήσιοι ανεξάρτητοι πρέπει να προσέχουν τι θα λένε τώρα!!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς όπως το είπες:
Σύγκρουση σε όσους ΑΝΕΥΘΥΝΑ καταστροφολογούν και σε όσους με κόπο και ευθύνη θέλουν το χτίσιμο
της της χώρας - του τόπου....
σκέψου το λίγο καλύτερα....

Ανώνυμος είπε...

Α! και κάτι άλλο! Επείδη το κάνεις συχνά θέμα: ανεξάρτητοι υποψήφιοι, γνήσιοι ανεξάρτητοι,πρασινοανεξάρτητοι κτλ.
ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δεν είναι ανεξάρτητος όπως το εννοείς εσύ. Ολοι έχουν πολιτική ταυτότητα - τοποθέτηση, πράγμα που είναι και το ζητούμενο.Συνήθως τα μή πολιτικοποημένα άτομα κάθονται στο σπίτι τους δεν ασχολούνται με τις τοπικές εκλογές. Και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο δεν είναι ειλικρινής ή είναι άσχετος ή πονηρούλης.Παράδειγμα έχουμε για να καταλάβουμε. Ο νοών νοείτο!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

"Κανεις υποψήφιος δεν είναι ανεξάρτητος όπως το εννοείς". Τι εννοώ δηλαδή; Ότι στο ζόρε πετάμε την κομματική ταυτότητα και αυτοαποκαλούμαστε ανεξάρτητοι; Και στην κρίσιμη στιγμή που θα ζοριστούμε θα ξαναφωνάξουμε τον βουλευτή να μας σώσει;
Έχεις αντιληφθεί πόσοι διορισμένοι πέρασαν απο τον τόπο σου..είδες τίποτα της προκοπής;
Τα πολιτικοποιημένα άτομα κάθονται στο σπίτι τους, γιατί αυτά μας έφεραν εδώ και σε αυτήν την μη αναστρέψιμη κατάσταση!
Και χίλιες φορές άσχετος(τρανό παράδειγμα οι εκλεκτοί μας) απο το να το παίζουν κάποιοι πονηρούληδες της εποχήςμ, και κρυπτοσωτήρες!
Φυσικά για το γκρέμισμα και το ξαναχτίσιμο της χώρας χρειάζονται δυο "άνθρωποι", ο δικός μου που την χαλά και ο δικός σου που την φτιάχνει! Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα!!
Τέλος σε παρακαλώ κομματική ταυτότητα έχεις; Αν Ναι γιατί δεν την βάζεις απο κάτω απο αυτά που γράφεις αλλά κρύβεσαι στην ανωνυμία του "σωστού".
Θέλει κότσια να γράφεις με το όνομα σου και μάλλον σαν πολιτικοποιημένο άτομο που είσαι ..φοβάσαι!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον: Πολιτικοποιημένο άτομο είναι αυτό που προβληματίζεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις και τοποθετείται ανάλογα. Και όχι αυτό που τυφλά πρόσκυται σε μία παράταξη γιατί έχει δικούς του προσωπικούς λόγους να το κάνει (κομματόσκυλο)
Σύμφωνα με τα παραπάνω σαφώς κατατάσσω τον εαυτό μου στην πρώτη κατηγορία για να το ξεκαθαρίσω!.
Δεύτερον: Οι πολιτικοί οργανισμοί (κόμματα) πρέπει και έχουν δυναμική. Εξελίσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες που επιτάσσουν οι καιροί, αλλά και σύμφωνα με τα ζητούμενα της κοινωνίας.
Πολύ σωστά ξέρεις, ξέρω και το έχουμε όλοι καταλάβει ότι τα χρόνια που πέρασαν
Ζούσαμε σε μία εικονική πραγματικότητα. Ζούσαμε όλοι με δανεικά. Είναι λογικό κάποια στιγμή να πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό. Φυσικά ο κάθε ένας στο βαθμό που του αναλογεί και στο βαθμό του εφικτού!
Σαν χώρα έχουμε πιάσει πάτο εξαιτίας κακών χειρισμών λάθος πολιτικών αλλά και λάθος νοοτροπίας των πολιτών – είναι η παιδεία που λέμε-
Είμαστε λοιπόν όλοι συνυπεύθυνοι. Προσωπικά δεν έχω ζητήσει ποτέ τίποτα και από κανένα. Μπορούνε όμως όλοι να το ισχυριστούν αυτό!!!
Δυστυχώς απέχει η κοινωνία μας πολύ απ αυτή τη λογική…Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ (Μακρυγιάννης)
Πέρα όμως απ όλα τα τρωτά του συστήματος, οφείλουμε να βλέπουμε μπροστά, να ελπίζουμε να προσπαθούμε! Και ας πεθάνουμε με την ελπίδα!
Ολοι αυτοί που περάσαν από τον τόπο μας έχουν όλοι προσφέρει άλλος πολύ και άλλος λιγότερο. Ένα άλλο μεγάλο ελλάτωμα που έχουμε είναι ότι μας αρέσει να μηδενίζουμε τα πάντα και όλους και το κάνουμε συνήθως αβίαστα , εύκολα, στο καφενείο! Δεν μας στοιχίζει τίποτα… (όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει ) Πόσο όμως έχουμε ενδιαφερθεί πραγματικά να μάθουμε την αλήθεια με όλες τις συνιστάμενες.. Κατά πόσο είμαστε ενεργοί πολίτες?

Αυτά για την ώρα φίλε μου και επειδή σε απασχολεί πολύ …
Σου υπογράφω
Δήμητρα Κουφάκη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος
Με την κυρία Σκουλάκη Φρόσω που εκτιμώ απεριόριστα!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ενεργοί πολίτες του δεκαπενθήμερου. Τόσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος στην ΚΙΣΑΜΟ. Δυστυχώς μια από τα ίδια και από τις "εκπλήξεις" της τοπικής μας κοινωνίας αγαπητή Δήμητρα. Το να συμβιβάζεσαι και απότομα να αναλογίζεσαι τις ευθύνες , δείχνει μικροπολιτική και προχειρότητα.
Η τοπική κοινωνία έχει μάθει τόσα χρόνια να εξευτελίζεται από τις κομματικές επιλογές του εκάστοτε βολευτή. Τρανό παράδειγμα το πόσο πίσω έχουμε μείνει σαν κοινωνία αλλά και σαν άνθρωποι. Ευθύνη πρώτιστη των μεγαλυτέρων να κατανοήσουν τα λάθη τους- όχι να τα παραδεχτούν γιατί είναι ξερόλες,-και όχι να τα διαιωνίζουν την αρρωστημένη αυτή κατάσταση εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.
Ενεργοί πολίτες που κρύβονται και αδυνατούν να βάλουν το συμφέρον της πόλης τους πάνω από το δικό τους, δεν είναι ενεργοί πολίτες αλλά καιροφυλαχτούντες αρπακτικά. Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους ότι δεν χωράει η πολιτική στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στους δικούς μας ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα (των παιδιών ) μας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ανέχεια και την λανθασμένη εντύπωση του…. και αύριο μέρα είναι;
Τέλος σε αυτό που σαν καραμέλα αναμαλουλίζουν άπαντες στην όμορφη περιοχή μας « Έ όλοι πρόσφεραν άλλος λίγο άλλος πολύ» ε΄ φτάνει πια. Τι αποδείξεις έχεις αγαπητή Δήμητρα που σε κάνει να πιστεύει όλα αυτά; Τι σου δίνει δύναμη να λες και αύριο μέρα είναι; Το κλειστό γυμναστήριο, ο περιφερειακός, ο βιολογικός, τα πεζοδρόμια που φτάνουν ως και το ξενοδοχείο σας, ο φωτισμός στους δρόμους και τις γειτονιές, οι γαλάζιες σημαίες, τα ουρητήρια, το ΤΕΙ, το νέο λύκειο, το κολυμβητήριο, το κυκλοφοριακό, το Κέντρο υγείας; Τι άραγε σε κάνει να θέλεις να ζήσεις και άλλο σε αυτόν τον τόπο;
Μάθε ότι είμαστε στην ίδια μεριά, όχι την κομματική, αλλά την κοινωνική, γι αυτό αγωνιζόμαστε. Δυστυχώς ο δικός μου ο αγώνας έχει μόνο ήττες ενώ εσύ κάπου-κάπου μάλλον χαίρεσαι και χαμογελάς!!
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα σου, αν και η δυσκολία θα είναι την επομένη των εκλογών !!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Θέλω να πω και κατι για την εκτίμηση, η εκτίμηση αγαπητή μου σήμερα συμπληρώνεται κάπως έτσι. Μετρώ, υπολογίζω και εκτιμώ !
Ο καλύτερος όρος λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το "Πιστεύω"!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, από αυτά που σου έγραψα φαίνεται δεν κατάλαβες και πολλά, αν κρίνω από το σημερινό άρθρο σου περί κομματικών συμβούλων , που σίγουρα το έγραψες με αφορμή αυτά που σου έγραψα, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να καταλάβεις και περισσότερα.
Ότι έγραψα ήταν εντελώς ΞΕΚΑΘΑΡΟ και το έγραψα κυρίως για να φωτίσω μια μονόπλευρη τοποθέτηση, τη δική σου, που συνεχώς κινείται στα ίδια, που φαντάζουν
«ωραία».
Προσωπικά δεν σε έχω γνωρίσει, δεν έχω καμία προσωπική κόντρα και δεν με ενδιαφέρει η αντιπαράθεση επι προσωπικού!
Γράφω πάντα κρίνοντας απόψεις και όχι πρόσωπα! Και αυτό το ξεκαθαρίζω!
Φρόντισε να κάνεις και εσύ το ίδιο…..ώστε να μην ρίχνουμε και το επίπεδο μας

Φιλικά
Δήμητρα Κουφάκη

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα δικά μου φαντάζουν ωραία; Ο.κ κανένα πρόβλημα αλλά γιατί σε πειράζει η αντίθετη άποψη, "αυτή που τα βλέπει ωραία";
Απλά για να τελειώνω μια πολιτική αντιπαράθεση και προς θεού οχι προσωπική, σε ρωτώ;..έχεις παρακολουθήσει ποτέ δημοτικό συμβούλιο σε κάποιον δήμο;
Έχεις προσπαθήσει να πεις την γνώμη σου σε κάποιο Δ. συμβούλιο;
Εύχομαι να το κάνεις τώρα για να δούμε αν "φαντάζουν και τα δικά σου ωραία"!!
Σε πείραξε το "ανεξάρτητος". Γιατί;
Την απάντηση μου,σε αυτό το σημείο την έδωσα σήμερα με το "κομματικοί σύμβουλοι", την διαβάζεις και την προσπερνάς, γιατί άραγε χολοσκάς;
Ευτυχώς ή δυστυχώς ο καθένας μας τα βλέπει διαφορετικά τα πράγματα στην αυτοδιοίκηση. Έγω αγωνίζομαι χωρίς ταυτότητα απρόσωπα, ενώ εσυ όταν και άμα ζοριστεις πετάς η κρύβεις την κομματική καταβολή.
Λάθος σου όμως, τεράστιο λάθος, το κόμμα δεν χρειάζεται στην αυτοδιοίκηση και φέρε μου χίλιες απόψεις να στις διαψεύσω. Χρειάζεται ομαδικότητα, κατανόηση, απομάκρυνση του "εγώ", πολύ εργατικότητα, τεράστια υπομονή, και φυσικά σφαιρική γνώση του αντικειμένου. Ποιοι είχαν όλα αυτά στον δήμο μας τόσα χρόνια;
Μάλλον κανείς!
Έχεις ένα παράδειγμα που θα με κάνει να αλλάξω γνώμη;
Φυσικά θα αδυνατείς να μου πεις ανάμεσα στους κ.Καλαιτζάκη κ. Κουκουράκη, κ. Μυλωνάκη, κα.Σκουλάκη ποιος ο καταλληλότερος; Όχι αυτός που εκτιμούμε, σεβόμαστε, αγαπάμε ή εχουμε υποχρέωση, αλλά ο ικανότερος!! Ποιος;

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείς να δημιουργείς λάθος εντυπώσεις και να περερμηνεύεις τα λόγια μου!
Ξεκόλα...δεν έχω καμία κομματική καταβολή!
ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΡΙΝΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.
ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
ΣΚΕΨΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ....
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΨΑΧΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ- ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ!
Τελος την Κυρία Σκουλάκη που είπα ήδη οτι εκτιμώ,και την πιστεύω και την εμπιστεύομαι.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ (αν σου λέει κάτι αυτό)

Φιλικά
Δήμητρα Κουφάκη

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Λάθος εντύπωση έ!! Έ καλά το περίμενα! Και γιατί ανταλλάξαμε τόσες σκέψεις ..για ένα λάθος;
Η ικανότητα χάθηκε μπήκε στο χρονοντούλαπο και αντικαταστάθηκε απο την καθαρότητα. Σωστά!
Δεν ψάχνουμε πλέον τον ικανό, τον άξιο, αυτόν που θα μας απεγκλωβίσει απο την μιζέρια μας, αλλά -πως τα έφερε η τύχη-ψάχνουμε μόνο για τον καθαρό!
Όσο για τις έτοιμες ιδέες ...ας αναρωτηθούμε ποιος τις δέχετε;
Για να επανέλθω στην πρώτη σου ανάρτηση. Σύνθημα : Το κόμμα που χτίζει εναντίον του κόμματος που καταστροφολογεί!!
Χαχαχαχα τι έκανε το κόμμα (σου) όταν ήταν αντιπολίτευση;
Για να τελειώνούμε γράψε τις ιδέες για την αυτοδιοίκηση και πολύ θα χαρώ να τις φιλοξενήσω εδώ, τότε θα έχω και εγώ αλλά και οσοι μας διαβάζουν μια σφαιρική αντίληψη του πως τα βλέπεις τα πράγματα!!