Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ & ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράφω όσο μπορώ! Όλοι μας κοροϊδεύουν με το βιολογικό καθαρισμό και μάλλον δεν θα παίξει σε καμιά προεκλογική ομιλία. Η κατάσταση μέσα στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι βόθροι ξεχειλίζουν, οι κάτοικοι αδυνατούν να τους αδειάζουν με το πρώτο γέμισμα (κόστος, αδιαφορία),  τα φρεάτια πλημμυρίζουν και μυρίζουν. Χειρότερη η κατάσταση όσοι αγωγοί πάνε προς την παραλία. Βιολογικός χωρίς νεα δίκτυα δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει, αλλά και με τα υπάρχοντα δύσκολο το βλέπω. Δίκτυα δεν φτιάχνονται οπότε μια λύση μένει, αυτή της Παλαιόχωρας. Δείτε εδώ: http://sites.google.com/site/palbio55/
Μια κωμόπολη με σοβαρά προβλήματα από την μόλυνση, φαίνεται ότι τα κατάφερε και "καθάρισε". Μήπως πρέπει εκεί να πάμε να δούμε και να φτιάξουμε κάτι παρόμοιο, μιας και από ότι γνωρίζεται χρήματα δεν υπάρχουν για κανένα, οπότε πάμε όπως καλά ξέρουμε...από αναβολή σε αναβολή του βιολογικού με τα γνωστά αποτελέσματα! Όλα στην θάλασσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: