Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ


Κι ενώ όλα τα πρατήρια καυσίμων διαθέτουν επάρκεια καυσίμων για πολλές μέρες, πολλά από αυτά παρέμειναν κλειστά σήμερα εξαιτίας της τιμής του πλαφόν που όρισε το Υπουργείο για τη λιανική πώληση, γεγονός που προκάλεσε νέες αναταράξεις στον κλάδο, με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλο οι ιδιοκτήτες πρατηρίων, να κατεβάζουν τα ρολά των επιχειρήσεών τους. Από το οδοιπορικό μας σε διάφορα πρατήρια, κυρίως της επαρχίας Κισάμου, καταγράψαμε δηλώσεις από πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν προειδοποιητικά τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άδικα σε βάρος τους μέτρα της κυβέρνησης, ενώ ορισμένοι άλλοι τις κράτησαν ανοιχτές, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο επιμείνει στις τιμές λιανικής πώλησης που έχει ορίσει, θα κλείσουν και αυτοί. Δεν ήταν όμως λίγοι και αυτοί που…στόλιζαν βουλευτές και κόμματα, θεωρώντας τους όλους συν-υπεύθυνους για την όλη κατάσταση. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στις δηλώσεις ορισμένων πρατηριούχων:
Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, νέα εθνική οδός Κολυμπαρίου - Καστελίου, στο ύψος των Πλακαλώνων: “Καύσιμα υπάρχουν πολλά για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, αλλά όχι και να δουλεύουμε παθητικά με αυτές τις τιμές που μας επιβάλλουν από χθες το πρωί να πουλάμε, σύμφωνα με το πλαφόν. Αγόρασα με 17 λεπτά πάνω από τις τιμές που μου επιβάλλουν να πουλάω. Γιατί, λοιπόν να δουλεύω; Λυπάμαι με αυτά που συμβαίνουν από μια δημοκρατική κυβέρνηση, την οποία στήριξα και είμαι του κόμματος… Να βάλλουν πλαφόν στις εταιρείες, στους μεσάζοντες και μετά σ’ εμάς…”
Αντώνιος Μαρεντάκης, Καστέλι:

“Η κυβέρνηση επέλεξε και πάλι τον τελευταίο κρίκο στο θέμα των καυσίμων, που λέγεται πρατήριο για να πληρώσει το τίμημα για την κοινωνική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει. Πιθανώς, στοχεύει να εξαγνιστεί στα μάτια του κόσμου για την εξίσωση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, όμως αυτός ο τρόπος δεν είναι ο καλύτερος. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να κλείσουμε τα πρατήρια μας για να κάνει δίκαιο το μέτρο, επιβάλλοντας πλαφόν σε όλη την αλυσίδα, από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρότασή μας από την αρχή της κρίσης των καυσίμων. Οι καταναλωτές, πιστεύουμε να καταλάβουν ότι αντιδρούμε έτσι, για το καλό όλων μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: