Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ......

Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ο ποδηλατόδρομος να ξεκινά από την Χώνη και να φθάνει στου Μπελιβάνη το μνήμα και ακόμα έως την άκρα Βούξα.
Πράσινη πολιτική ανάπτυξης σημαίνει όλη η Κίσαμος ΠΟΠ για τα προϊόντα της.
Πράσινη πολιτική σημαίνει οι προστατευόμενες περιοχές να τεθούν υπό ενιαίο Φορέα Διαχείρισης με παρόντα τον άνθρωπο της περιοχής .......για τους ανθρώπους της γης.
Πράσινη πολιτιστική ανάπτυξη εννοούμε τον πολιτισμό ως διαδικασία μεταλαμπάδευση αξιών και όχι το φολκλόρ.
Πράσινη επενδυτική πολιτική ενός Δήμου και εννοούμε καθέτως την διαχείριση λυμάτων και σκουπιδιών,και οριζοντίως την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
fotio

Πριν πρασινίσουμε έχω μια απορία: Πως είναι δυνατόν να φτιάξουμε ποδηλατοδρόμιο ως του Μπελιβάνη το μνήμα και δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα δρόμο της προκοπής ως εκεί και αφήνουμε τον πλοιοκτήτη να τρυγά ανενόχλητος;
Αλλά και ποιος ο ικανός που θα διαχειριστή υπό ενιαίο φορέα όλες τις προστατευόμενες περιοχές μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: