Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Σε Κυριακάτικη εφημερίδα των Χανίων, που έχει πολλές συμπάθειες προς το κυβερνητικό χώρο, γράφτηκε ότι δυο είναι οι διεκδικητές στον δήμο Κισάμου, η κα. Σκουλάκη και ο κ. Μυλωνάκης, που πάνε μάλιστα τσίμα-τσίμα. Στο μικρό σχόλιο μάλιστα -εκτός αν είναι κακοσυνταγμένο- μαθαίνουμε ότι το ηθικό του δημάρχου Μηθύμνης αναπτερώθηκε, (ήταν πεσμένο άραγε;) αλλά ακόμα αν χρειαστεί βοήθεια η κα. Σκουλάκη, θα την έχει από τον βουλευτή Μανόλη Σκουλάκη.(πρασινοανεξάρτητη;)
-Τσακάλι βρίσκω τον δημοσιογράφο!!!
Κάθε συνδυασμός στην Κίσαμο έχει κλείσει το 70% σε υποψήφιους, κατά ομολογία των αρχηγών τους, η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική και μάλλον αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που κάνει πολύ ρευστή την κατάσταση του..πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν τελικά;
Είναι αδιανόητο, 50 μέρες πριν της εκλογές και μα μην έχουν κλείσει οι συνδυασμοί. Τα επιτελεία και οι συντονιστές τρέχουν νυχθημερόν στα χωριά και στα καφενεία, για να συμπληρώσουν! Τελικά υπάρχει πολύ αδιαφορία....
Ποιος συνδυασμός βάζει δυο δυο τα άτομα από κάθε οικογένεια; Δεν είναι δύσκολο, αλλά δύσκολος είναι ο λόγος που το κάνουν! Μήπως αν φύγει ο ένας να υπάρχει ο άλλος; Πάντως όταν θα ανακοινωθούν με το καλό οι συνδυασμοί, θα με θυμηθείτε! Από την ίδια οικογένεια, όχι συνονόματους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: