Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

Αυτή η είδηση έκανε το γύρο της Ελλάδος!
"Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά τις καταγγελίες της διευθύντριας της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων Εύας Μπαλωμενάκη, διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης. Η ΕΔΕ ανατέθηκε στον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Γιώργο Αρχοντάκη, ο οποίος εντός δέκα ημερών θα πρέπει να υποβάλει το πόρισμά του.
Η κ. Μπαλωμενάκη, σε επιστολή της προς την υπουργό Υγείας, που δημοσιεύτηκε σε μερίδα του Τύπου, έκανε λόγο για χρηματισμό συναδέλφων της γιατρών που εργάζονται στη μονάδα νεογνών".
Εδώ δυο σημεία της επιστολής της κ. Μπαλωμενάκης, που θα έπρεπε να ντρέπονται οι μισοί γιατροί του νοσοκομείου εφ΄όσον είναι αληθινά όλα αυτά!
"Στον εργασιακό μου χώρο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα, παρατηρώ καθημερινά τους μαυραγορίτες της υγείας συναδέλφους μου να πλουτίζουν συνεχώς εις βάρος των ασθενών, που δήθεν εθελουσίως τους καταθέτουν τις χρηματικές ταρίφες (φακελάκια), το ύψος των οποίων η μεγαλοπρέπειά τους έχει καθορίσει
"Θα μπορούσα ώρες να σας αναλύω πόσες ζωές παιδιών έχουν χαθεί αυτά τα χρόνια. Παιδιά που σήμερα θα ήταν Έλληνες πολίτες 16, 17, 18 χρονών. Θα μπορούσα να σας στείλω τα στοιχεία της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, να δείτε τον τεράστιο αριθμό παιδιών με ειδικές ανάγκες που είναι προϊόντα της κακοποίησής τους περιγεννητικά, λόγω της μεγάλης απόστασης που χωρίζει το Νοσοκομείο και τα μαιευτήρια των Χανίων από τις δύο εντατικές Μονάδες του Ηρακλείου.
Νομίζω ότι αν ενδιαφερθείτε θα βρείτε τα στοιχεία και τότε, πιστέψτε με, δεν θα νιώσετε περήφανη. Ελπίζω να λάβετε την επιστολή μου και να ορίσετε έναν υπεύθυνο του Υπουργείου σας, ώστε ταχύτατα και παρακάμπτοντας την απίστευτη γραφειοκρατία να λυθεί το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας".

Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται ΕΔΕ, αλλά κατευθείαν εισαγγελέας....και λαιμητόμος! 
Kαι κάτι ακόμα αυτή η είδηση "έπαιξε" στα ντόπια κανάλια τελευταία...σαν δε ντρέπονται και αυτά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: