Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΛΑΣΙΘΙ
Πάνοπλοι αστυνομικοί από Λασίθι και Ηράκλειο συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα σε πευκώδη περιοχή, κοντά στο Σταυροχώρι του Μακρύ Γιαλού, για τον εντοπισμό μεγάλης χασισοφυτείας. Οι πληροφορίες των διωκτικών Αρχών ανέφεραν ότι τη φυτεία, που αποτελούνταν από 828 “θεριεμένα” δενδρύλλια, φυλούσαν νυχθημερόν με Καλάσνικοφ τρία με τέσσερα άτομα. Οι χασισοκαλλιεργητές κατάφεραν να εξαφανιστούν λίγο πριν την άφιξη των αστυνομικών, αφήνοντας ωστόσο πίσω σημαντικά ευρήματα, όπως τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Η 23χρονη που κατηγορείτε για την υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης προχθές στο Ρέθυμνο είχε πλούσια δράση πολλά χρόνια. Όπως αναφέρεται είχε βάλει στο χέρι την αστυνομική ταυτότητα μίας φοιτήτριας και εν αγνοία της είχε προβεί στην σύναψη δανείων αλλά και στην έκδοση μπλοκ επιταγών από διάφορες τράπεζες του Ρεθύμνου. Παρά το νεαρό της ηλικίας της είχε πετύχει ακόμα και πλαστογραφήσει βεβαίωση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, την οποία είχε προσκομίσει στην Αγροτική Τράπεζα για να …εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Καρδιακό επεισόδιο υπέστη χθες ένας 29χρονος ο οποίος ταξίδευε με συνοδεία οικείων του, με το πλοίο «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο. Ο πλοίαρχος του πλοίου, ενημέρωσε σχετικά, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού 'Ερευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Αμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το γιατρό του πλοίου, με αρνητικά όμως αποτέλεσμα. Με τον κατάπλου του πλοίου, η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

ΧΑΝΙΑ
Στη σύλληψη δύο υπηκόων Αλβανίας 27 και 23 χρονών προχώρησε την περασμένη Παρασκευή το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων όταν έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και παρακολούθηση εντοπίστηκαν να αποκρύπτουν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε σημείο της Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου. Σε έρευνα που ακολούθησε σε δύο διαφορετικά σημεία όπου χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες ως κρύπτες βρέθηκαν περίπου 1 5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης όπως και ποσότητα κοκαΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: