Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΧΑΝΙΑ & ΤΡΟΧΑΙΑ

Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί την κύρια αιτία πρόκλησης σοβαρών ή θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Τροχαίας Χανίων. Φέτος, από την αρχή του χρόνου, 8 άτομα έχουν αφήσει την τελευταία
τους πνοή στο οδικό δίκτυο των Χανίων, ενώ άλλα 23 έχουν σοβαρά τραυματιστεί σε κάποιο τροχαίο ατύχημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με πέρυσι τα τροχαία δυστυχήματα είναι λιγότερα καθώς την περίοδο του 2008 είχαν χαθεί 16 ανθρώπινες ζωές.
Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως και Ιούλιο του 2008 είχαν σημειωθεί 71 τροχαία ατυχήματα, έναντι 68 το 2009.
Την ίδια περίοδο το 2008 έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, ενώ φέτος οι νεκροί ανέρχονται σε 8.
Παράλληλα, το πρώτο 7μηνο του 2008 είχαν τραυματιστεί σοβαρά 21 άνθρωποι έναντι 23 φέτος και 62 ήταν οι ελαφριά τραυματίες έναντι 70 το 2009.
Θλιβερή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι κάθε χρόνο περίπου 30 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στα Χανιά.

ΠΗΓΗ Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: