Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ & ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ....ΣΒΗΝΕΙ

Ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Νικηφοράκης κατά την επίσκεψη του στο ινστιτούτο υποτροπικών και ελαίας, είχε σύσκεψη με το διευθυντή Δρ. Κώστα Χαρτζουλάκη παρουσία των ερευνητών του Ινστιτούτου, όπου τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Ανάδειξης και Προώθησης Ελαιόλαδου Κρήτης (ΚΑΠΕΚ) και της συνολικότερης στήριξης του Ινστιτούτου από την τοπική κοινωνία, ενώ παρουσιάστηκαν στον κ. Βουλευτή τα ερευνητικά προγράμματα που εκτελεί το Ινστιτούτο, έγιναν οι εξής δηλώσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ Γ. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ:
«Είμαι πολύ προβληματισμένος για το μέλλον του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Εδώ είναι ένας χώρος όπου γεννήθηκε η αγροτική έρευνα. Εδώ δημιουργήθηκε η αγροτική ανάπτυξη. Είναι κυριολεκτικά γεννήτορας. Γνώρισε μέρες δόξης λαμπρές. Αποτελέσματα χειροπιαστά και αναγνωρίσιμα σε ολόκληρη την Ελληνική ύπαιθρο. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι στοχοποιημένο. Χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται και αυτή την ώρα ουσιαστικά συντηρείται χάρη στον επαγγελματικό πατριωτισμό και την επιστημονική επάρκεια των στελεχών του. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο. Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας. Σε ότι αφορά εμένα δηλώνω το αυτονόητο. Είμαι εδώ παρών για να διεκδικήσουμε αυτό το οποίο δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα Χανιά αλλά είναι πολύτιμος θησαυρός γνώσης για το αύριο της Ελληνικής γεωργίας».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ:
«Ευχαριστώ τον Βουλευτή κ. Στέλιο Νικηφοράκη για την επίσκεψή του στο Ινστιτούτο και τη συμπαράστασή του στα αιτήματα και στην επίλυση των προβλημάτων μας.
Παρόλο που ο προϋπολογισμός του Ινστιτούτου είναι 85.000 ευρώ για όλα τα έξοδά του και για τους πειραματικούς σταθμούς, που είναι περίπου 500 στρέμματα, δεν ζητάμε χρήματα. Ζητάμε ερευνητικό προσωπικό για να μπορέσουμε να φέρουμε χρήματα. Το 2000 ήμασταν 17 ερευνητές και αυτή την στιγμή είμαστε μόνο πέντε. Είναι επομένως άμεση ανάγκη να προσληφθούν τουλάχιστον επτά ερευνητές ώστε να στελεχωθούν τα βασικά εργαστήρια.
Το Ινστιτούτο εκτελεί προγράμματα 1.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται κατά 69% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υπόλοιπα από παροχή συνεργασιών με άλλους φορείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: