Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΧΑΙΝΗΔΕΣ

Η μουσική ομάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «...όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».
Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που συμπληρώνει 19 χρόνια παρουσίας.
Η διαδρομή τους:
1990 Ιδρύονται οι Χαΐνηδες στο Ηράκλειο Κρήτης.
1991Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο "Χαΐνηδες".
1993 Κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος με τίτλο "Κόσμος κι όνειρο είναι ένα", στον οποίο συμμετέχει ο Ross Daly και ο Σωκράτης Σινόπουλος.
Από το συγκρότημα έχει αποχωρήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης και έχουν ενταχθεί ο Μιχάλης Σταυρακάκης και ο Γιώργος Σταυράκης.
1994 Κυκλοφορεί ο δίσκος "Με κόντρα τον καιρό".

Που θα τους δείτε φέτος ακόμα
29.08.2009 09:30 μ.μ., Κισσός Πηλίου
31.08.2009 09:30 μ.μ., Χαλκίδα
03.09.2009 10:00 μ.μ., Ξάνθη Γιορτές παλιάς πόλης
11.09.2009, Κάστρο Πάτρας Revolt Festival 2009
18.09.2009, Κορυδαλλός

Δεν υπάρχουν σχόλια: