Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ

Αποστολή του είναι η σωτηρία των βιβλίων που πετιούνται και η ανακύκλωση των χαρτικών, γι΄ αυτό και στην ιστοσελίδα του υπολογίζει πόσα δέντρα έχει διασώσει με την ανακύκλωση, με βάση την αναλογία ότι, για έναν τόνο χαρτί κόβονται 18 δέντρα.Ο Πολύκαρπος Ορφανίδης, από το Φεβρουάριο του 2009, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στα βιβλία και άρχισε να τα συλλέγει από ιδιώτες και φορείς.
"Ξεκινήσαμε δειλά στην αρχή, με ιδιώτες που ήθελαν να δώσουν κάποια βιβλία και τώρα απευθύνονται σε μας βιβλιοθήκες, σχολεία και πολλοί δήμοι, που θέλουν να δωρίσουν βιβλία", εξηγεί ο κ.Ορφανίδης. Όλα τα βιβλία μεταφέρονται και διατηρούνται σε μια αποθήκη μαζί με βιβλία που διασώζονται από τα εργοστάσια ανακύκλωσης χαρτιού. Στη συνέχεια γίνεται διαλογή και τα βιβλία που είναι σχισμένα δίνονται για ανακύκλωση, ενώ όσα είναι σε καλή κατάσταση αρχειοθετούνται."Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια βιβλιοθήκη, όπου τα βιβλία αυτά να πωλούνται σε συμβολικές τιμές ή να δωρίζονται, όπου υπάρχει ανάγκη και μας ζητηθεί, όπως σε διάφορες επαρχιακές βιβλιοθήκες ή στις φυλακές", αναφέρει ο κ.Ορφανίδης .

Τώρα για μας τους Κισσαμίτες που τα πετούμε στις αυτοσχέδιες χωματερές, σας ενημερώνω ότι η βιβλιοθήκη μας που λειτουργεί καθημερινά, πλην Σαββάτου και Κυριακής, από 17.00 μμ ως και 21.00 μμ στην οδό Καμπούρη δέχεται τα παλιά βιβλία σας. Αντί λοιπόν να τα σκίζετε ή να τα φυλάξτε για προσάναμμα βάλτε τα σε μια τσάντα και πηγαίνετε τα στην βιβλιοθήκη του 'Φιλολογικού". Παιδικά, αστυνομικά, νουβέλες, μυθιστορήματα, ιστορικά, φαντασίας, αλλά και περιοδικά όλα μπορούν να ξαναδιαβαστούν. Άντε τι περιμένετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: