Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Μέρος 1ο 
Φιλοζωική.
Η απορία μου ειναι αν η φιλοζωική και συν αυτής έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα ή απλά θέλουν να εξαντλήσουν τα όρια όλων μας... μιας και βλέπω οτι δεν σταματάνε, να γράφουνε και να μας υποβαθμίζουν.
Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή στο ψήσιμο του μοσχαριού υπεύθυνοι ειναι άλλοι.. 
Ούτε σφαγιάστηκε δημόσια το ζώο, ούτε έγινε για πρώτη φορά, παγκόσμια ένα τετοιο γεγονός, και φυσικά όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν το ζώο έχουν κατατεθεί στα σχετικά Γραφεία.
Λογικά με την..... ίδια λογική που αναζητά η φιλοζωική πατήματα να δυσφημίσει μια περιοχή, θα μπορέσουν και υπεύθυνοι της εκδήλωσης να ζητήσουν το καταστατικό της φιλοζωικής να δούνε κατά πόσο ειναι στην αρμοδιότητα τους οι έλεγχοι αυτοί.
Όσο φιλόζωοι και να είμαστε η ουσία ειναι μια, το 2023 μόνο, 6,8 εκατομμύρια τόνους βοείου κρέατος διατέθηκαν στην αγορά της Ευρώπης.
Υ.Σ Και μην μου πείτε οτι τα κάνετε επειδή δεν εχετε ξαναδεί σούβλισμα .....γιατί υπολογίζω οτι οι μισές απο τις κυρίες που δυσανασχέτησαν, η χαρά τους ειναι να ξετσιμπήσουν την πέτσα του αρνιού το Πάσχα... 

Μέρος 2ο 
Εμείς...
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα λίγες μέρες για να μην πάρω μπρος αμέσως μπας και δω να στηρίζουν την προσπάθεια του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου Καλουδιανών και οι φορείς της περιοχής μας. 
Καλό είναι αν δεν το έχουν πράξει που δεν το βλέπω και πουθενά να αρχίσουν από "τούδε και πέρα".
Ερωτώ λοιπόν και περιμένω μια απάντηση.
Γιατί δεν στηρίχτηκε ο πολιτιστικός σύλλογος Καλουδιανών από τον ΕΠΟΦΕΚ;
Γιατί δεν στηρίχτηκαν οι επαγγελματίες της πλατείας από τον ΝΕΣΚ;
Γιατί δεν στηρίχτηκαν κάτοικοι, επαγγελματίες, πολιτιστικός σύλλογος από τον Δήμο μας;
Γιατί δεν στηρίχτηκε η εκδήλωση του χωριού από την τοπική κοινότητα;
Είμαστε σίγουρα στον πλευρό όλων αυτών και καλό είναι να αρχίσουν όλοι όσοι έχουν τις καλές καρέκλες να καταλαβαίνουν και λίγο της υποχρεώσεις τους.
Φτάσαμε σε σημείο να μπαίνουν όλοι οι παραπάνω χορηγοί σε κάθε τέτοια ή παρόμοια εκδήλωση αλλά όταν βρεθεί η ώρα που πρέπει να στηρίξουν το δίκαιο της περιοχής τους γενικά και ειδικά είναι άφαντοι.
Όλοι ξέρουμε από πού πηγάζει αυτό .. αλλά καιρός να καταλάβουν και οι εκλεγμένοι μας τις υποχρεώσεις τους.
Υ.Σ Εν κατακλείδι κανείς δεν είναι ποιο φιλόζωος απο μένα, σέβομαι και αγωνίζομαι για την μη κακοποίηση των ζώων αλλά ως σ ένα βαθμό... 
Το μυαλό μου ακόμα δεν έγινε χυλός ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: