Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΔΙΚΙΟ;

Πριν 5 μέρες μέσω μιας νέας σελίδας, παρουσιάστηκε μια παρόμοια φωτογραφία απο το χάλι μας, με αγγλικό τίτλο και όνομα "Dirty Kissamos" και κόντεψαν οι δήθεν καθαροί συμπολίτες μου να πέσουν να τον "φάνε" τον δημιουργό της. Το αποκορύφωμα δε ειναι οτι του απαγόρευσαν να ξαναδημοσιεύσει τέτοια μιας και προσβάλει τον τόπο που τον φιλοξενεί ...... ένας ακόμα τον συμβούλευσε να κατεβάσεικαι να κλείσει την σελίδα...
-  Δημοκρατικό δικαίωμα να λέμε οτι θέλουμε, δημοκρατικό δικαίωμα και του ξένου να λέει αυτό που θεωρεί και ειναι λάθος... και εδώ το λάθος έχει να κανει με την δημόσια υγεία και την εικόνα μιας πόλης που θρουλά .. φυσικά και η μια τάση και η άλλη έχει τους υποστηρικτές της .. με τους υποστηρικτές "του να μην λέμε τίποτα " να υποστηρίζουν οτι το φαινόμενο της βρώμικης πόλης ....ειναι παροδικό και θα το διορθώσουν οι υπεύθυνοι.
Η φώτο ειναι σημερινή οπότε διαψεύδονται οι επιτήδειοι, μιας και πέρασαν 5 μέρες και ακόμα δεν είδαμε το διόρθωμα, και απ' οτι βλέπω θα μας πάρει και άλλες εως το καταλάβουμε ...οτι με τα λογια δεν γινεται τίποτα.



 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

H Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσκαλεί ελαιοπαραγωγούς του νομού στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιεί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 5:00 μ.μ. με θέμα:
Ελαιόλαδο & Φυτοφάρμακα
Οι ομιλητές κ. Μαρακάκης Αντώνιος, Γεωπόνος και Υπεύθυνος της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta και ο κ. Καλαντζάκης Γεώργιος, Επικεφαλής Ερευνητής στο τμήμα Τεχνολογίας και Ποιότητας Ελαιολάδου στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα, θα ενημερώσουν τους ελαιοπαραγωγούς για την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από λανθασμένες εφαρμογές καθώς και για την ευκολία επιμόλυνσης του ελαιόλαδου κατά την παραγωγική διαδικασία. Επίσης θα ενημερωθούν για τις επιτρεπόμενες δραστικές ουσίες για την καλλιέργεια της Ελιάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της δραστηριότητας και του οράματος της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta για την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής ελαιόλαδου, την  συνεχή βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της ποσότητας, αλλά και την μείωση του κόστους παραγωγής.
Η δραστηριότητα της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta εμπλουτίζεται συνεχώς με εκπαιδευτικά προγράμματα προς τους παραγωγούς, ανάπτυξη και παροχή ψηφιακών εργαλείων ευφυούς γεωργίας, Συμβολαιακή Γεωργία που διασφαλίζει τη συνεργασία για τη διάθεση του προϊόντος, bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας, όπως και πολλές άλλες παροχές προς τα μέλη της.

 

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Τέλος του 2024 άντε αρχές του 2025 θα ξεκινήσει όπως μας ενημέρωσε ο δήμος μας μέσω Χανιώτικης εφημερίδας, το open mall ή όπως θέλουν να το λένε ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου. 
Επειδή αυτό το έργο ειναι ίσως απο τα μεγαλύτερα που θα γίνουν, αλλά με τους ρυθμούς που τρέχουν τα έργα στην Κίσαμο θα είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να τελειώσει σε καθορισμένο χρόνο, καλό είναι η δημοτική αρχή να κάνει το πλάνο της και να ενημερώσει τα μαγαζιά για τις προθέσεις της. Ήδη έχει αλλάξει σε πολλά την στάση της καλό είναι πριν ξεκινήσει να πει το χρονοδιάγραμμα στους λιγοστούς επιχειρηματίες του κέντρου. Από τώρα μιας και .... ξέρει πότε θα ξεκινήσει.
Ο ΝΕΣΚ πήρε περίοδο χάριτος αφού σχεδιάζει τα πλάνα του και ότι άλλο μπορεί και όπως μπορεί... εξάλλου και αυτός λίγους ενημερώνει, όπως έμαθα, ακόμα και αυτούς που είναι εκλεγμένοι και ανήκουν και στο Δ.Σ του.
Τέτοιο μπάχαλο στην πόλη μας είχαμε χρόνια να δούμε .. 
Υ.Σ Να ψάχνουμε από τώρα και τον επόμενο δρόμο που θα κάνουμε τις παρελάσεις μας, αλλά και το καρναβάλι. Αλλά με αυτούς μπορεί η παρέλαση να γίνει και στο Δραπανιά, και το Καρναβάλι να το μεταφέρουμε στο Έλος

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Η ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ

Μια πορεία δεκαετιών που με υπομονή, μόχθο, τέχνη και γνώση οδηγεί σήμερα στο να ανοίξει τα φτερά της όχι μόνο πέρα από την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα ακόμα, έχει διανύσει η Χανιώτικη αρτοποιία «Το Μάννα» της οικογένειας Τσατσαρωνάκη και την Παρασκευή παρουσίασε σε στελέχη των ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας τα συστατικά στοιχεία της ως τώρα επιτυχίας της.
Αν και η επιχείρηση έχει ταυτιστεί με το παραδοσιακό κρητικό παξιμάδι, το οποίο διανέμει σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν είναι αυτό το μοναδικό προϊόν της. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την ποικιλία, διατηρώντας όμως πάντα την ποιότητα ως βασικό στοιχείο και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι καταναλωτές ανταμοίβουν αυτή την επιλογή.
Σε αυτή τη στρατηγική διεύρυνσης είναι ενταγμένη και η μεγάλη επένδυση της εταιρίας, στην οποία προχώρησε το 2021. Πρόκειται για την εξαγορά του εργοστασίου της αρτοποιίας Κατσέλη στην Αθήνα, την οποία ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, Ελένη Τσατσαρωνάκη:
«Ζήσαμε το μεγάλο εθνικό πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης», είπε η κ. Τσατσαρωνάκη αναφερόμενη στη σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση της εταιρείας με βάση τη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα και πρόσθεσε ότι «τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, καθώς σχεδιάζουμε ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο νέων προϊόντων με βάση το αλεύρι, σε διαφορετικές κατηγορίες, πάντοτε με τη γνωστή ποιότητα του “Μάννα”.
Δημιουργούμε, λοιπόν, το δικό μας “μεταφορικό ισοδύναμο” με παραγωγικό κέντρο και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, στο ίδιο κτήριο εκσυγχρονίζουμε την εφοδιαστική δομή και τις διοικητικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, συνεχίζεται αδιάλειπτα η λειτουργία των παραγωγικών εγκαταστάσεων στην έδρα της εταιρείας, τον Πλάτανο. Η δεύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρείας, στην Κρήτη, στο Βαρύπετρο του Δήμου Χανίων έχει αρχίσει, ήδη, να προσφέρει αποδοτικότερη ανταπόκριση στις παραγγελίες», επισήμανε η κυρία Τσατσαρωνάκη.
Στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα στρατηγικά βήματα του Ομίλου της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στους τομείς της μεταποίησης, τις τουριστικές υπηρεσίες και την πρωτογενή παραγωγή:
«Επιτυγχάνουμε εταιρική διαφοροποίηση συνδυάζοντας την αγροτική παραγωγή με τη διατροφή και τον τουρισμό», τόνισε η κ. Ελένη Τσατσαρωνάκη, κάνοντας σύντομες αναφορές:
• Στο ξενοδοχείο Molos Bay του Ομίλου στην Κίσαμο, που λειτουργεί και ως συμπληρωματικός πόλος, καθώς οι πελάτες καταναλώνουν και δοκιμάζουν γεύσεις, βιωματική διαδικασία η οποία λειτουργεί πιλοτικά για διατροφικές ιδέες και συνταγές.
• Στο εγχείρημα του «Λιοκάλυβου» στα Φαλάσαρνα, που συνδέει τον φυσικό χώρο με τη διατροφή και την ευεξία (place and well-being).
• Στο παραγωγικό συγκρότημα (θερμοκήπια) στα Φαλάσαρνα, σε έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που είναι πλέον μια αυτοτελής δραστηριότητα. Στα συγκεκριμένα θερμοκήπια παράγονται ντομάτες και ντοματίνια, ενώ σε ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής παράγεται ελαιόλαδο, δηλαδή βασικά προϊόντα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Η κ. Ελένη Τσατσαρωνάκη αναφέρθηκε και στη νέα σχεδιαζόμενη επένδυση του Ομίλου, ως καινοτομική «δράση» στο σύμπλεγμα Τουρισμού – Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης είναι να γίνουν τα Φαλάσαρνα τουριστικός προορισμός που διαμορφώνεται σε εμπειρία, βασιζόμενος στην προβολή και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και στα πολιτιστικά δρώμενα, αξιοποιώντας, παράλληλα, τα ιστορικά ίχνη και μνημεία στον παραδοσιακό τρόπο ζωής.
«Ένας προορισμός που παρέχει υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση φιλοξενίας συνδυάζοντάς αυτές τις προδιαγραφές με φυσικό – οικολογικό τρόπο αναψυχής», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Σημείωσε, ακόμα, ότι «το όραμά μας για την ωρίμανση της εταιρείας προς την κατεύθυνση του Ομίλου περιλαμβάνει:
• Τον διαχωρισμό (διάσπαση) δραστηριοτήτων (μεταποίηση, τουριστικές υπηρεσίες και πρωτογενή παραγωγή), επιλογή που υλοποιεί τη στρατηγική μας για την αποδοτικότερη χρήση διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, την εξειδίκευση του προϊοντικού αντικειμένου, τη βελτίωση του διοικητικού συντονισμού και την ενίσχυση της εταιρικής επωνυμίας.
• Τη διατήρηση της ηγετικής θέσης των πωλήσεων στην αγορά και την προαγωγή των εξαγωγών.
• Τη διατήρηση της αυθεντικής ποιότητας, που παραμένει αδιαπραγμάτευτη.
• Τη διατήρηση, ως κεντρικής αξίας, του σεβασμού στον καταναλωτή και στους συνεργάτες της εταιρείας.
• Την έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και στη συντηρητικότητα σε βραχυχρόνιο επίπεδο.
• Την ανάλυση σεναρίων επιχειρηματικού κινδύνου (foresight), που αποτελεί ένα από τα επόμενα ζητούμενα.
• Την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης.
• Την υποστήριξη της προσωπικής βελτίωσης του προσωπικού.
• Την προετοιμασία της επόμενης γενιάς: η γνώση είναι η δύναμή τους, με ανεξαρτησία επιλογής, γιατί δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς μια καλή διαδοχή.
• Τις εταιρικές συνεργασίες με αμοιβαία ωφέλεια.
• Τη συστηματικότερη παρακολούθηση του ανταγωνισμού και τη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Νωρίτερα, στην υψηλή διατροφική αξία του παξιμαδιού και στα ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα ποιοτικού ελέγχου, που αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για την εταιρεία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ αναφέρθηκε η διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, χημικός – τεχνολόγος Τροφίμων Χαρά Τσατσαρωνάκη.
Στην οικονομική στρατηγική της εταιρείας «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ ο οικονομικός διευθυντής Παναγιώτης Σταθόπουλος, τονίζοντας ότι στόχος είναι να διατηρείται διαρκώς σε πολύ υψηλά επίπεδα η ποιότητα των προϊόντων και ταυτόχρονα οι τιμές να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο ράφι για τους καταναλωτές, που τιμούν με την εμπιστοσύνη τους την εταιρεία εδώ και δεκαετίες.
Τα προϊόντα της εταιρείας «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ έχουν σταθερά την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών επισήμανε ο διευθυντής Πωλήσεων Θανάσης Τσακαρδάνος, παρουσιάζοντας τα επίσημα στοιχεία της Nielsen για το 2023. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, η εταιρεία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ έχει το υψηλότερο μερίδιο αξίας στα branded προϊόντα στην κατηγορία παξιμαδιού με 38%. Ταυτόχρονα, διατηρεί την πρώτη θέση στις υποκατηγορίες: χωρίς αλάτι (46%), ελαιολάδου (46%), σίκαλης (32%), κριθαρένια (28%), κριθαροκουλούρες (24%) και τη δεύτερη θέση στην υποκατηγορία χαρούπι (20%).
Η εταιρική παρουσίαση του Ομίλου Τσατσαρωνάκη πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, στην Κίσαμο Χανίων, που αποτελεί ένα χώρο πολιτισμού, δημιουργίας και προσφοράς, δωρεά από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη στην τοπική κοινωνία και στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από 12 περίπου χρόνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. Β. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-05-2024, περιοδεία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Κασσελάκη Βασίλη συνοδευόμενος από την γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κα Χίνου Μαρία και μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής:
1. Στη λαϊκή αγορά της οδού Μαργουνίου στα Χανιά όπου είχαμε την ευκαιρία της επαφής και γνωριμίας με πολίτες και εμπόρους .
2. Προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κίσσαμο.
Στο Δημαρχείο Κισσάμου συναντηθήκαμε με τους Αντιδημάρχους κ. Κελαϊδή, κ. Μακράκη, κ.Γλαμπεδάκη, κ.Καρτσωνάκη και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Μαυροδημητράκη και συζητήσαμε τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, ύδρευση, αποχέτευση, τουρισμό καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας μιας πόλης πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της μόνιμης κατοικίας.
Ένα από τα βασικά προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, όπως αναφέρθηκε, είναι η σοβαρή έλλειψη τακτικού προσωπικού.
Στη συνέχεια κατά την επίσκεψη στο Κ.Υ. Κισσάμου, με το διευθυντή κο Ανυφαντάκη συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα της δημόσιας υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότητες ιατρών, τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του ΕΣΥ σε σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Τέλος έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΝΕΣΚ (Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου) κ. Χουδαλάκη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται, επίσης η δυσκολία ένταξης σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη για δημιουργία ενός open mall, για ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου της Κισσάμου. 
3. Στη συνέχεια αποχωρώντας από το δήμο Κισσάμου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Βασίλης Κασσελάκης και τα μέλη της νομαρχιακής, επισκέφτηκαν τη ΔΕΥΑΒΑ Δήμου Πλατανιά και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μαυρογένη και το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κονταράκη .
Ενημερώθηκαν για το έργο της ΔΕΥΑΒΑ, αλλά και για την έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων για ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δίκτυα.
Επίσης συζητήθηκαν η εσφαλμένη στόχευση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε τομείς δεύτερης και τρίτης προτεραιότητας παραλείποντας την επίλυση προβλημάτων βασικών υποδομών, των ΔΕΥΑ.
4. Το απόγευμα συμμετείχαμε σε εκδήλωση του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χανίων και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στο πολιτιστικό κέντρο της ιεράς μητροπόλεως Χανίων με θέμα : Γεωοικονομία και Γεωστρατηγική της Κρήτης.
Ν..Ε Χανίων 
ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

 

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Με ανακοίνωση της η  ΝΕΚΙ γνωστοποιεί την σύσταση του νέου Δ.Σ και ταυτόχρονα  ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές και τίμησαν με την ψήφο τους το νέο Δ.Σ, τονίζοντας οτι ειναι έτοιμοι να συνεργαστούν με αφοσίωση και ζήλο για την επίτευξη των κοινών στόχων και την ανάπτυξη της Νεολαίας Κισάμου!

Η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Νεολαίας Κισάμου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των νεοεκλεγέντων μελών στη πρώτη συνάντηση μετά τις εκλογές ειναι η παρακάτω:.
Πρόεδρος:  Δερουκάκης Γεώργιος 
Αντιπρόεδρος Α':  Στημαδωράκης Μιχαήλ
Αντιπρόεδρος Β': Τερεζάκης Ιωάννης
Γραμματέας: Καπή Βασιλική
Βοηθός Γραμματέας: Τζανουδάκης Θεόδωρος 
Ταμίας: Κουφάκης Ηλίας 
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Μπέκας Δημήτριος
Αναπληρωματικό Μέλος Α': Μαρκετάκης Γεώργιος
Αναπληρωματικό Μέλος Β': Κόχλερ Ιωάννης 

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ....ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

 Κοινή επιστολή της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της IKOS KISSAMOS στον παράλληλο της εθνικής.
Θέμα: Εργασίες ανέγερσης IKOS KISSAMOS
Αγαπητοί Συνδημότες,
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του δημάρχου κ. Μυλωνάκη και της δημοτικής αρχής δυστυχώς δεν έχει όρια και τους αφήνουμε στην κρίση σας. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε ο δήμαρχος ότι την Δευτέρα 13 Μαΐου θα έκλεινε την ημερομηνία που θα ερχόταν οι υπεύθυνοι του IKOS KISSAMOS (με πιθανότερο τον ίδιο τον κ. Ανδρέα Ανδρεάδη), για να ακούσουμε και να δούμε επιτέλους τι είναι αυτό που φταίει και δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα της υπ’ αριθμόν 75/2022, απόφασης του δημοτικού συμβουλίου (διότι κατά τα λεγόμενα του κ. δημάρχου η εταιρία ευθύνεται). Δυστυχώς όμως καμία αναφορά, καμία ενέργεια του δημάρχου για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Αντιθέτως και είμαστε σίγουροι ότι μάλλον «έδωσε εντολή» , προς την εταιρία, να τελειώνουν οι εργασίες σε αυτό το τμήμα, ώστε να λήξει η οποιαδήποτε περαιτέρω διεκδίκηση ή συζήτηση εκ μέρους μας για κάτι καλύτερο. Έτσι βλέπουμε οι εργασίες στο νότιο τμήμα (παράλληλα με την δημοτική οδό ξανά ξεκίνησαν και θα παγιώσουν μια ζοφερή πραγματικότητα και μη αναστρέψιμη κατάσταση για το αναπτυξιακό μέλλον της ευρύτερης περιοχής, σε θέματα φυσικά δημοτικών υποδομών.
 Αγαπητοί συνδημότες, σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε ότι μπορούσε και φυσικά θα συνεχίσει να κάνει για το καλό του τόπου μας, όμως η δημοτική αρχή έχει άλλα σχέδια,
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ευθύνη για την μη υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Δημοτικό Συμβούλιο που προαναφέραμε βαραίνει μόνο τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή, είναι παράνομη, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών της πόλης μας αλλά και το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.
Γιατί γίνεται αυτό?
Ας βγάλει τα συμπεράσματα του ο καθένας και η καθεμία σας.
Με εκτίμηση
 Οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Δήμου Κισσάμου.
Σταθάκης Θεόδωρος
Παρτσαλάκης Αντώνιος
Θεοδωρογλάκης Μιχάλης
Φραγκιουδάκης Γεώργιος

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατά την εορτή του Οσίου πατρός ημών Ευμενίου του νέου, (Σαριδάκη), (23/5), υποτακτικού του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού, θα εορταστεί η ιερά του μνήμη στον προσκυνηματικό Ι. Ναό του Οσίου Νικηφόρου, Συρικάρι, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα: Τετάρτη, 22/5, ώρα 18.00μ.μ.-19.00μ.μ. πανηγυρικός Εσπερινός, Πέμπτη, 23/5, ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου. Προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να μετέχουν στην ιερά πανήγυρι την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη, 23/5, θα υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο που θα αναχωρήσει από την πλατεία Βενιζέλου, ώρα 8.00π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής, τηλέφωνα: κιν. 6972274323, κος Μποτωνάκης Εμμανουήλ, κιν. 6971664524 κα Εμμανουηλία Ζουριδάκη. Καλείται ο φιλάγιος λαός του Θεού προς συμμετοχή.
 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΙΤΩΝ "Η ΚΙΣΑΜΟΣ"

 Ενθαρρυντικό ειδικά για την Κισαμο των παραδόσεων η προσέλευση νέων μελών στον συλλογο Ριζιτών "Η Κίσαμος" με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κ. Χαρτζουλάκη να κανει την ακόλουθη δήλωση σε ανάρτηση στην σελίδα του συλλόγου:
- Χάρη στην προσπάθεια όλων μας, ο Σύλλογός μας, ευτυχώς αποκτά συνεχώς νέα μέλη. Η παράδοση μας συνεχίζεται ακάθεκτη, με μεγάλη διάθεση μάθησης, από όλους. Με πάνω από 35 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζουμε δυναμικά. Η προσπάθεια συνεχίζεται.....
 Στην Κίσαμο η μουσική παράδοση, συνεχίζεται και το ενδιαφέρον των νέων αμείωτο.
Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στους άξιους δασκάλους και συνεχιστές της παράδοσης μας.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ;

Ποια άραγε είναι τα κριτήρια που ο ο Δήμος Κισάμου παίρνει μόνο 26.300€ για ναυαγοσωστική κάλυψη και ο δήμος Πλατανιά 316.000€;
Μπάλος Φαλάσαρνα Λαφονήσι, με τόσο κόσμο δεν θα υπάρχει επαρκής ναυαγοσωστική κάλυψη φέτος; Πως γίνεται αυτό και τι ενέργειες έκανε η δημοτική μας αρχή, για να πείσει το κράτος ότι ο δήμος Κισάμου με τους 20.000 ημερήσιους επισκέπτες στις 3 εν δύναμη καλύτερες παραλίες της Κρήτης θέλει την καλύτερη ναυαγοσωστική κάλυψη; 
Ή μήπως τα κριτήρια είναι ανάλογα με την είσπραξη οπότε ο πρώτος δήμος σε είσπραξη και εκμετάλλευση παραλιών πρέπει να τζοντάρει την ναυαγοσωστική του κάλυψη;
Ας ελπίσουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε την πολύ δυνατή ομάδα ναυαγοσωστών που είχαμε τα τελευταία χρόνια γιατί αν δεν, τότε τα πράγματα στις παραλίες μας θα έλθουν μπούμερανγκ όχι μόνο για μας αλλά και για τον τουρισμό του νησιού που.... τόσο πολύ περιφέρεια και αντιπεριφέρεια διαφημίζει.
✓ Θα αφήσουμε άραγε το κίνημα της πετσέτας απροστάτευτο;

Πάντως επι του θέματος έχουν τοποθετηθεί αρκετοί δήμαρχοι ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κυθήρων κ Ε. Χαρχαλάκης που δήλωσε 
- Οι Δήμοι που δεν διαθέτουν καν επαρκείς ταμειακές και εισπρακτικές υπηρεσίες, θα πρέπει «να κόψουν το λαιμό τους» να βρουν χρήματα για να καλύψουν μια υποχρέωση που δόθηκε από το Κράτος χωρίς καμία υποστήριξη. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 29-04 από το ΥΠΕΣ, δηλαδή σχεδόν με την έναρξη της σεζόν και ενώ το ΥΠΕΣ γνωρίζει ότι για την ένταξη των ποσών αυτών στους δημοτικούς προϋπολογισμούς και την αξιοποίηση της χρηματοδότησης απαιτείται πάνω από 1 με 1μιση μήνα (αναμόρφωση Π/Υ και έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη). Για την ιστορία πάντως, το Πάσχα με χιλιάδες αφίξεις στα Κύθηρα, τα σκουπίδια τα μάζευαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών και ορισμένοι εθελοντές, διότι η πρόσληψη των ΙΔΟΧ κόλλησε 1-2 μήνες στο ΥΠΕΣ και άλλο τόσο στο ΑΣΕΠ με την φοβερή δικαιολογία «έχουμε 332 Δήμους και δεν προλαβαίνουμε»…. τα όριά μας, ημών των νησιωτικών Δήμων, εξαντλήθηκαν.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ. Β. ΣΠΑΝΑΚΗ

Προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης, σήμερα στην Κίσαμο. 
Μετά το δημαρχείο με την συνοδεία βουλευτών του νομού, του δήμαρχου κ. Μυλωνάκη, μελών του Δ.Σ. επισκέφτηκε την αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.
Το απόγευμα στις 18:00 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στο ξενοδοχείο «Σαμαριά».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ

6.2 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και από τις δύο μεριές της παλιά ΠΕΟ θα φτιάξει ο όμορφος δήμος Πλατανιά. Από το Μάλεμε ως και το Κολυμβάρι.
Δεν κρύβεται η ικανότητα του κ Μαλανδράκη και δικαιολογούνται απόλυτα και οι συνεχόμενες επανεκλογές του. Ο άνθρωπος είναι ακούραστος και συνεχίζει να κάνει αυτό που υποσχέθηκε στους δημότες του.
Θα μου πείτε ζηλεύεις;
Φυσικά και ποιος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο δήμαρχο στην γειτονιά του; Φυσικά και ζηλεύω γιατί εμείς οι Κισαμίτες, οι περήφανοι Καστελιανοί χρόνια τώρα για να πάμε στην Χώρα πάντα περνούσαμε από εκεί .. και πηγαίνοντας και γυρίζοντας, και σήμερα μετά από 40 χρόνια βλέπουμε και αναρωτιόμαστε που έφτασαν αυτοί και που μείναμε εμείς.

ΣΤΗΝ ΟΑΚ ΜΙΛΑΜΕ… ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το Σάββατο 18Μαίου 2024 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί 6η και τελευταία συνάντηση για φέτος, των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», με γενική θεματική: «Έλληνες και ξένοι πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».
Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θεατρικό έργο, με τίτλο «Φεύγουσα», της κας Ανδρομάχης Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό-Φιλόλογο-Συγγραφέα, το οποίο αξιοποιεί στοιχεία της μυθολογίας μας, της τελετουργίας των Ελευσινίων μυστηρίων, της Κρητικής Παράδοσης και της Χριστιανικής πίστης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό-Φιλόλογο-Συγγραφέα (τηλ. 6989919129) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ. 28240 22500 – library@oac.gr).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΡΙΩΝ & ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

   Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καστελίου, «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ», σας προσκαλεί στην καθιερωμένη εκδήλωση για την εορτή των Μυροφόρων, την Κυριακή 19 Μαϊου 2024, στις 5.30 το απόγευμα, στο Φαλδάμειο οίκημα, στο Καστέλι.
 Στην εκδήλωση η επισκέπτρια Δημόσιας Υγείας (1η ΤΟΜΥ Χανίων), κ. Κατσικανδαράκη Κατερίνα, θα αναλύσει σύγχρονα και ενδιαφέροντα  θέματα: «Παραβατικότητα ανηλίκων – Βία κατά των γυναικών». Θα δεχτεί ερωτήσεις και θα ακολουθήσει διάλογος.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη. (προαιρετική προσφορά  στο ταμείο του Συλλόγου).           
Θα ακολουθήσει κέρασμα.
Για το Δ.Σ. η πρόεδρος του Συλλόγου    
Νταγκουνάκη- Χαρτζουλάκη Ανθούλα  

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 83ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Από την περιφερειακή ενότητα Χανίων δόθηκε στην δημοσιότητα ο εορτασμός της 83η επετείου τη Μαβής της Κρήτης με τις κεντρικές εκδηλώσεις ανά δήμο.

Στον δήμο Κισάμου ο επίσημος εορτασμός θα γίνει την Τρίτη 21 Μαίου στον μνημείο των Καλλεργιανών με το εξης πρόγραμμα.
19.30 Μνημείο Πεσόντων στον κόμβο Καλλεργιανών 
Επιμνημόσυνη δέηση
Προσκλητήριο Πεσόντων
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη των Πεσόντων
Εθνικός ύμνος απο την φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου
Χαιρετισμός απο τον Δήμαρχο κ, Μυλωνάκη
Ομιλία για τα γεγονότα της περιοχής απο τον εκπαιδευτικό κ. Χαχλάκη
Ριζίτικο τραγούδι απο τον σύλλογο Ριζιτών "Η Κίσαμος"

ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ" ΕΡΧΕΤΑΙ..... ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΝΑΤΣΑ

Σύσκεψη για την διάσωση και ανάδειξη παλαιοντολογικών ευρημάτων στον Τράχηλα Κισάμου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή.
Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση όσο αφορά στα απολιθωμένα ίχνη ανθρωπίνων όντων στον Τράχηλο Κισσάμου, τα οποία σύμφωνα με σχετικές μελέτες χρονολογούνται περίπου έξι εκατομμύρια χρόνια.
Συζητήθηκαν τρόποι προστασίας και ανάδειξης των πολύ σημαντικών παλαιοντολογικών ευρημάτων και συμφωνήθηκε να ετοιμαστεί πρόταση για την σύνταξη σχετικής μελέτης από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας.
Στην σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος Ιναχωρίου κ. Μακράκης Γιώργος,  κ. Αθανάσιος Αθανασίου Γεωλόγος Παλαιοντολόγος, της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, η κ. Μαρία Σκόρδου,  Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, ο κ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ο κ. Βαζάκας Αλέξανδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Δημήτριος Μιχελογιάννης, ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κρήτης και ο κ. Κουμάκης Νεκτάριος ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

- Εγώ θα κάνω ένα σχόλιο... μιας και βρέθηκε εκεί ο αντιδήμαρχος Ιναχωρίου κ. Μακράκης που θεωρώ ο μόνος που υπεύθυνα μπορεί να αλλάξει το ρου των πολιτιστικών στην γειτονιά μας. Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει τι ενδιαφέροντα έχει ο δήμος που ούτε η δημοτική αρχή τα "γνωρίζει". 

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2024

Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης. Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί 18 & 19 Μαΐου 2024
Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες». Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις.
Η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18 - 19 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.
Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Μυηθείτε στο μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε τα τοπία που διαμορφώνουν οι αμπελώνες μας, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Κρητικά Κρασιά.

Οινοποιεία που συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες
Νομός Χανίων: 1. Οινοποιείο Αγίας Τριάδας 
2. Οινοποιείο Πνευματικάκη
3. Οινοποιείο Ανώσκελη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
4. Οινοποιείο Καραβιτάκη 
5. Οινοποιία Μανουσάκη Θα προσφέρονται 3 κρασιά για δωρεάν δοκιμή (1 λευκό, 1 ροζέ και 1 κόκκινο) 
6. Οινοποιείο Ντουράκη

Νομός Ηρακλείου: 
1. Οινοποιείο Αμαργιωτάκη 
2. Οινοποιείο Αγγελάκη
3. Οινοποιείο Αλεξάκη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
4. Οινοποιείο Silva – ΔασκαλάκηΟινοποιείο Διγενάκη 
5. Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη 
6. Οινοποιείο της ΕΑΣΗ 
7. ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική 
8. Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
9. Οινοποιείο Λουλούδη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου, 10:00 με 18:00 
10. Οινοποιείο Λυραράκη 
11. Κτήμα Μενεξές 
12. Οινοποιείο Μεταξάρη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
13. Κτήμα Πατεριανάκη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
14. Οινοποιείο Στραταριδάκη 
15. Οινοποιείο Τιτάκη - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου 
16. Οινοποιείο Φραγκόσπιτο 
17. Οινοποιείο Χαραλαμπάκη

Νομός Ρεθύμνου:
1. Οινοποιείο Ζουμπεράκη 
2. Οινοποιείο Κλάδος 
3. Οινοποιείο Κουρκουλού - Ανοιχτό μόνο την Κυριακή 19 Μαΐου

ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ.....

36 μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην παραλία του Λαφονησιού όπου και έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν απο άνδρες του λιμενικού.
Πρόκειται για άντρες από τους οποίους οι 32 δήλωσαν στους Λιμενικούς ότι είναι από το Μπαγκλαντές και οι 4 από την Αίγυπτο.
Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις το Λιμενικό θα κάνει έρευνα για να εντοπίσει εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για το ταξίδι, αλλά προέκυψε πρόβλημα για το που θα παραμείνουν προσωρινά.
Με δεδομένο ότι οι χώροι της κατασκήνωσης του δήμου Χανίων όπου διατίθεντο, πλέον ετοιμάζονται για την κατασκηνωτική περίοδο, το πλέον πιθανό είναι να παραμείνουν σε χώρο του Λιμεναρχείου στην Σούδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να προωθηθούν σε δομές στην υπόλοιπη χώρα.
Φώτο αρχείου
ΠΗΓΗ 

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ

 

Ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε κ. Μαυροδημητράκης Σπυρίδων εισηγήθηκε το ένατο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου και έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την υπ.αρ.8/2024 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Μονομετοχικής Α.Ε του Δήμου Κισσάμου (ΑΔΑ:6Θ8ΛΟΛ3Ω-43Α), σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η αποζημίωση του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Επιχείρησης.
Είναι γνωστό οτι τίποτα εδώ δεν γινεται αν δεν πληρωθείς..... βέβαια αξίζει να διαβάσετε τι ειπώθηκε απο τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης του Δήμου μας.

- Ο κ. Σταθάκης Θεόδωρος : Όπως τοποθετήθηκα στο συμβούλιο της Μονομετοχικής επαναλαμβάνω το ίδιο. Θεωρώ ότι σωστά ο Πρόεδρος πρέπει να αμείβεται και βέβαια όσοι εργάζονται. Ψηφίζω μόνο την αμοιβή του Προέδρου. Τα υπόλοιπα δεν τα ψηφίζω.
- Ο κ. Παρτσαλάκης Αντώνιος: Δεν ψηφίζω καμία αμοιβή. Η εταιρεία πρέπει να έχει άλλη δομή. Είμαι κάθετα αντίθετος με την όλη λειτουργία της Μονομετοχικής.
- Ο κ. Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ: Η Μονομετοχική Δήμου Κισσάμου 15 χρόνια τώρα, τι έχει κάνει για το Δήμο, το τόπο και τον δημότη;. Πρέπει να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν είμαστε ούτε ταβερνιάρηδες, ούτε επιχειρηματίες. Εμείς θα προστατεύσουμε το περιβάλλον. Τι έχει κάνει η Μονομετοχική τόσο καιρό;
Μιλώ με καλή πρόθεση και να τα διαφυλάξουμε όλα. Δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι τέτοιο.
- Ο κ. Φραγκιουδάκης Γεώργιος: Χαίρομαι γιατί τις τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τις επικροτούν κι άλλοι συνάδελφοι. Δεν το ψηφίζω.
- Η κ. Τσατσαρωνάκη Ελένη: Μια εταιρεία πρέπει να έχει Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Ψηφίζω την αμοιβή του Προέδρου και του Α' Αντιπροέδρου.
 Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει και όπως ειναι φυσικό ενέκρινε την απόφαση με πλειοψηφία 
 
Η αποζημίωση του Προέδρου κ. Μαυροδημητράκη Σπυρίδωνα ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων Ευρώ(1.400,00 Ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 9-2-2024 έως 31-12-2024.
 Του Α' Αντιπροέδρου κ. Τουλουπάκη Θεόδωρου να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων Ευρώ (1.400,00 Ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 1-1-2024 έως 31-12-2024.
 Του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Χαχλάκη Γεωργίου να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων Ευρώ (1.300,00 ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 1-6- 2024 έως 30-9-2024.
 Της Γ΄Αντιπροέδρου κ. Λαινάκη Νεκταρίας να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων Ε (1.300,00 ευρώ) μηνιαίως μικτά συν τις εργοδοτικές εισφορές από 1-6- 2024 έως 30-9-2024.
 Της Δ΄Αντιπροέδρου κ. Μόσχου Βασιλικής να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων Ε (1.300,00 Ευρώ) μηνιαίως μικτά από 1-6-2024 έως 30-9-2024.
 Στα ανωτέρω ποσά θα περιλαμβάνονται και όλες οι νόμιμες κρατήσεις. 

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η αλήθεια είναι ότι το έχουν επισημάνει πολλοί... Η πόλη της Κισάμου δεν είναι για αυτοκίνητα, οι δρόμοι της είναι στενοί δεν έχουμε παρά μόνο ένα κύριο και αυτός είναι σε καλή κατάσταση (Ηρώων Πολυτεχνείου) και ειδικά τα καλοκαίρια γίνεται ο χαμός. Φυσικά κανείς από τους υπόλογους δεν ενδιαφέρεται, ούτε δείχνει την απαιτούμενη προσοχή η δημοτική μας αρχή για να τον έχει σε καλή κατάσταση (διαβάσεις, πεζοδρόμια, χάλια άσφαλτος) και έχουν αφήσει το θέμα αυτό στην τύχη του και στον μοναδικό άνθρωπο που καθημερινά για να βγάλει το ψωμί του έρχεται με όλους μας αντιμέτωπος...
Μια τετραετία πέρασε μπήκαμε στην δεύτερη και τίποτα δεν έχει αλλάξει στον μοναδικό μας δρόμο, ούτε θα αλλάξει βέβαια κάτι, αν δεν αλλάξουν μυαλά αυτοί που μας διοικούν και μας υπόσχονται (μόνο).
Η δημοτική μας αρχή δεν θέλει να την πειράζουν.. μας τι έχει πει πολλές φορές, γιατί έχει βάλει στόχους μακροπρόθεσμους και σε 50 χρόνια θα κάνει την πόλη αγνώριστη, η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρειαστούν 50 χρόνια ήδη η πόλη είναι "αγνώριστη" ακόμα και σε μας που καθημερινά κυκλοφορούμε και δεν έχει ούτε ένα ενδιαφέρον να παρουσιάσει. Είναι απλά για φεύγα και γρήγορο πέρασμα....
Θα μου πείτε μα καλά δεν τα βλέπουν αυτά τα χάλια;
Τα βλέπουν, τα καταλαβαίνουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι τώρα, έχουν ρίξει το βάρος στις παραλίες ..αυτός είναι ο σκοπός που εκλέγονται, μας το έχουν αποδείξει άλλωστε αυτό από πέρυσι, λέγοντας μας ότι ο στόχος τους ήταν ποιος πρέπει να διαχειρίζεται τις απάτητες παραλίες και ποιος είναι ο ικανότερος.

Κάποιοι μου στέλνουν μήνυμα γιατί γράφω συνέχεια για την δημοτική μας αρχή.
Ε γιατί να μην γράφω τους απαντώ, αφού αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κάνει κάτι και όλο ακολουθεί τα γεγονότα δίχως να μπορεί να αντιδράσει. Εξαλλου ποιος δεν θέλει να ζήσει καλύτερα στην πόλη που γεννήθηκε και αποφάσισε να ζήσει;
Αν ήταν έτσι οι δημοτικές αρχές τότε άστα βράστα....

✓Αλήθεια για την παράκαμψη της πόλης ένα σοβαρό θέμα που θα μπορούσε να μας ξεμπλοκάρει έχουμε κάτι νεότερο ή θα περιμένουμε πάλι παραμονές των επόμενων εκλογών να μας το ξαναυποσχεθούν τα γνωστά;
✓ Η φώτο είναι τυχαία αλλά όπως φαίνεται η δημοτική μας αρχή δεν μπορεί να ρυθμίσει εντελώς τίποτα .. ούτε καν την κυκλοφορία στον ένα και μοναδικό της δρόμο.

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Προγραμματισμένη επίσκεψη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη Βασίλη αύριο στην Κισαμο, συνοδευόμενος απο την γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κα Χίνου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας, τον Νέο εμπορικό σύλλογο Κισάμου και τον Δήμο Κισάμου.

 

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΜΕΝΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι, λόγω του όψιμου εορτασμού του Πάσχα, η  εορτή του Αγίου Οικουμενίου, Επισκόπου Τρίκκης, κατά την οποία εορτάζει και το ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στους αύλειους χώρους των Οικοτροφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, θα εορταστεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή, 19 Μαΐου, ώρα 6.45μ.μ. Υποδοχή ιερών λειψάνων Αγίου Γεωργίου Καρλσίδη, και Οσίου Εφραίμ του Καντουνακιώτου. Αρχιερατικός Εσπερινός. 
Δευτέρα, 20 Μαΐου, ώρα 7.00π.μ. Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Της ιεράς πανηγύρεως θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.
Καλείται ο φιλάγιος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς πανηγύρεως και λάβει την ευλογία και χάρι των ιερών λειψάνων, καθώς είναι η πρώτη φορά που τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Καντουνακιώτου.  
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.....


Διαβάζω στα Χ.Ν
Έτοιµο προς δημοπράτηση είναι το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κισάμου και εκτιμάται πως ο διαγωνισμός θα αναρτηθεί µέσα στον Ιούνιο, µε το έργο να ξεκινάει στα τέλη του 2024 – αρχές 2025 και πραγματικά μένω έκπληκτος.
Γράφει ο δημοσιογράφος που είναι και ελαφριά άσχετος επί του θέματος ...
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ: Δημιουργούνται δύο κήποι, γύρω από το ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ και στο βόρειο τμήμα της πλατείας προς τη θάλασσα. Γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάµου γίνεται μια εξομάλυνση του εδάφους µε µια µικρή εκσκαφή για τη δημιουργία αμφιθεατρικού χώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
✓Μια μικρή εκσκαφή που τι θα σημαίνει άραγε αν βρεθούν αρχαία που θα βρεθούν;
Έχει καμία διαφορά ο δήμος από τον απλό πολίτη που τιμωρείται άμα στο οικόπεδο του βρεθούν αρχαία ή ο δήμος ξέρει που υπάρχουν και εκεί θα σκάψει. Κάποιοι λογαριάζουν δίχως να έχουν ιδέα μάλιστα έξω από το αρχαιολογικό μουσείο...
Ποιος άραγε δίνει αυτές τις πληροφορίες στην έγκυρη εφημερίδα;
Ελπίζω να μην το μετανιώσουν......
Γράφει βέβαια ακόμα ο δημοσιογράφος, οτι του λένε δίχως να το ψάξει.....
✓ Σημειώνεται ότι το συγκεκριµένο έργο πέρασε από πολλές διακυµάνσεις. Αρχικά είχε ενταχθεί στο πρόγραµµα των Open Mall (ανοικτών αγορών) ωστόσο επειδή ο ∆ήµος Κισάµου δεν διαθέτει πιστοποιηµένη τεχνική υπηρεσία µε το απαραίτητο προσωπικό προκειµένου να “τρέξει”την µελέτη υπήρξε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηµατοδότηση. Έτσι αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας έκανε τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές, ηλεκτροµηχανολογικές µελέτες, τη φυτοτεχνική µελέτη κα.
Απορώ ποιος κωλυσιεργούσε τόσα χρόνια το εργο; Ποιος άραγε το έστελνε απο την ΔΕΠΑΝ στον δήμο Χανίων και αντίστροφα τόσα χρόνια;
Ανακρίβειες και απο έγκυρους δημοσιογράφους...  ώστε να επουλώσουν τις πληγές της ανυπαρξίας μας.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ & ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ;

Οι υπό δημοπράτηση θέσεις για ομπρελοκαθίσματα και θαλάσσια σπορ στις απάτητες παραλίες μας...
Τι λέγαμε; 
- Οτι λέγαμε ... όλος ο σαματάς με τους καλούς και κακούς οικολόγους ξεσκεπάστηκε μετα και απ' αυτό. Όλα ήταν ένα παραμύθι για να κερδίσουν κάποιοι τις εκλογές ...
Δήμος Κισάμου/ΠΕ Χανίων
α. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ49: Φαλάσσαρνα – Αγία Παρασκευή, συνολικού εμβαδού
Ε=500,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 11.000,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.000,00 €/έτος x 2 έτη = 22.000,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461512,39 Ψ 3928659,76
 (2) – Χ 461521,66 Ψ 3928663,53
 (3) – Χ 461502,82 Ψ 3928709,85
 (4) – Χ 461493,55 Ψ 3928706,08
β. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ50: Φαλάσαρνα - Βρωμόλιμνη, συνολικού εμβαδού Ε=180,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 3.960,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 3.960,00 €/έτος x 2 έτη = 7.920,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461534,25 Ψ 3926535,07
 (2) – Χ 461541,81 Ψ 3926532,44
 (3) – Χ 461549,20 Ψ 3926553,69
 (4) – Χ 461541,64 Ψ 3926556,32
γ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ53: Παραλία Κισσάμου (πλησίον γηπέδου), συνολικού εμβαδού Ε=100,35 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 1.349,71 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 1.349,71 €/έτος x 2 έτη = 2.699,42 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 469212,15 Ψ 3928055,81
 (2) – Χ 469224,19 Ψ 3928055,81
 (3) – Χ 469224,45 Ψ 3928047,34
 (4) – Χ 469212,02 Ψ 3928047,87
δ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ56: Δραπανιάς, συνολικού εμβαδού Ε=222,77 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 2.896,01 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 2.896,01 €/έτος x 2 έτη = 5.792,02 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 472154,85 Ψ 3928386,81
 (2) – Χ 472157,89 Ψ 3928373,44
 (3) – Χ 472174,03 Ψ 3928376,62
 (4) – Χ 472170,99 Ψ 3928389,72
ε. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ73: Ελαφονήσι, συνολικού εμβαδού Ε=20,00 τ.μ., για τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής, με τιμή εκκίνησης 1.400,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 1.400,00 €/έτος x 2 έτη = 2.800,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 458043,00 Ψ 3902819,00
 (2) – Χ 458047,00 Ψ 3902819,00
 (3) – Χ 458047,00 Ψ 3902824,00
 (4) – Χ 458043,00 Ψ 3902824,00
στ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ74: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=500,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.500,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.500,00 €/έτος x 2 έτη = 25.000,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461770,47 Ψ 3927704,23
 (2) – Χ 461768,53 Ψ 3927671,28
 (3) – Χ 461753,40 Ψ 3927672,17
 (4) – Χ 461755,34 Ψ 3927705,12
ζ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ118: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=494,20 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 10.872,40 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.872,40 €/έτος x 2 έτη = 21.744,80 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461646,63 Ψ 3928237,06
 (2) – Χ 461658,78 Ψ 3928237,98
 (3) – Χ 461663,74 Ψ 3928198,69
 (4) – Χ 461651,07 Ψ 3928197,50
η. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ119: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=498,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.450,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.450,00 €/έτος x 2 έτη = 24.900,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461745,480 Ψ 3927493,638
 (2) – Χ 461745,276 Ψ 3927463,638
 (3) – Χ 461728,676 Ψ 3927463,751
 (4) – Χ 461728,880 Ψ 3927493,751
θ. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ120: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=498,00 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.450,00 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.450,00 €/έτος x 2 έτη = 24.900,00 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461738,45 Ψ 3927371,74
 (2) – Χ 461721,97 Ψ 3927373,70
 (3) – Χ 461725,51 Ψ 3927403,49
 (4) – Χ 461741,99 Ψ 3927401,53
ι. ΚΩΔΙΚΟΣ Θέσης ΧΑΝΙ121: Φαλάσαρνα, συνολικού εμβαδού Ε=497,13 τ.μ., για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, με τιμή εκκίνησης 12.428,25 ευρώ/έτος.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ: 2 έτη μέχρι 31/12/2025
ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12.428,25 €/έτος x 2 έτη = 24.856,50 €
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ: (1) – Χ 461725,74 Ψ 3927365,92
 (2) – Χ 461722,17 Ψ 3927338,06
 (3) – Χ 461739,73 Ψ 3927335,84
 (4) – Χ 461743,30 Ψ 3927363,70

ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ & ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 Η ΘΥΕΛΛΑ

Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα στίβου της Θύελλας στο Παγκρήτιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαΐου στο Ηράκλειο.
Η αθλήτρια του Κισαμίτικου ομίλου Ελένη Μουρουζίδη κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην δισκοβολία με βολή στα 30.44 μέτρα και χάλκινο  μετάλλιο στην σφαιροβολία με επίδοση 10.54 μέτρα, διακρίσεις οι οποίες την κατέταξαν ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες ρίψεων της Κρήτης στην κατηγορία Κ18.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην δισκοβολία ο Διονύσης Πατερομιχελάκης με βολή στα 40.01 μέτρα, επίδοση που τον κατέταξε στην 5η θέση ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε και η  Αγγελική Δεικτάκη στην δισκοβολία με βολή στα 21.51 μέτρα.
Άλμα κοντά στο ατομικό της ρεκόρ σημείωσε η Ηρώ Λιγοψυχάκη η οποία με επίδοση 4.47 μέτρα κατετάγη στην 12η θέση. Στο αγώνισμα σκυταλοδρομία 4χ100 με τις αθλήτριες Κατέσι-Διακονή- Πλευράκη- Λιγοψυχάκη η ομάδα της Θύελλας με χρόνο 57.52 τερμάτισε στην 8η θέση.
Για την ομάδα της Θύελλας αγωνίστηκαν επίσης: Σέβη Κατέσι 100μ 14.42, Αλεξία Πλευράκη 200μ 31.61, Γιάννης Χαχλάκης 200μ 26.97,Μαρίνα Διακονή 100μ 15.51.
Επόμενος αγώνας για τους αθλητές της Θύελλας  είναι το "Διεθνές Μίτινγκ Βενιζέλεια- Χανιά 2024" το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.