Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2024

 Μέχρι 28 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ή/και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου
Ξεκίνησε την Τετάρτη19 Ιουνίου 2024, η διαδικασία απόδοσης κωδικών (passwords) για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ή/και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ. ) για διεκδίκηση μίας θέσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, πρώην Ι.Ε.Κ.). Με τον κωδικό αυτό οι υποψήφιοι θα μπορούν,μετά από την ανακοίνωση των βαθμών που αναμένεται την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και στη συνέχεια στην οριστική υποβολή του Μ.Δ. ή/και του Π.Μ.Δ..
Έτσι, βάσει τωνεγκυκλίωνΦ.251/ 68312 /Α5/18-6-2024(για ΓΕΛ) και Φ.152/68391/Α5/19-6-2024 (για ΕΠΑΛ)του ΥΠΑΙΘΑ,από 19 έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους προς απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) –  οι παρακάτω κατηγορίες ενδιαφερομένων (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) : 
Όσοι  συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024.
Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων Λυκείων τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% (χωρίς νέα εξέταση) των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Όσοι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου – δε συμμετείχαν σε Πανελλαδικές Εξετάσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους αποκλειστικά σε δημόσιο Ι.Ε.Κ..
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σε εξέλιξη μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 βρίσκεται και η διαδικασία δήλωσης κινητού τηλεφώνου για τη λήψη αποτελεσμάτων μέσω sms (βλ. σχετικά εδώ).
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΓΕΛ Κισάμου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: