Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ.....

Μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα για τον Μάνο Κατράκη στην σελίδα ήρθε ένα ενυπόγραφο e-mail το οποίο έλεγε.
"Ο Μάνος Κατράκης χρειαζεται μια "πραγματική" προτομή εφόσον υπάρχει η σχετική πλατεία προς τιμήν του. Δεν ειναι προτομή αυτή, ούτε εκπροσωπεί αυτή η 'κεφαλή' τον μεγάλο Κισσαμίτη ηθοποιό και άνθρωπο. Χιλιάδες κόσμος περνά απο εκεί, και κανείς δεν αναγνωρίζει την κακοφτιαγμένη αυτή προτομή".
Ε.Φ
Κανονικά θα έπρεπε να το προωθήσω στον δήμο Κισάμου και στον υπεύθυνο για τα πολιτιστικά κ. Μακράκη.... όμως σκέφτηκα οτι σίγουρα δεν θα υπάρχουν χρήματα περίσσεμα για μια τετοια αντικατάσταση και το δημοσιεύω μπας και σκεφτεί κάποιος κάτι ώστε να αντικατασταθεί -που ομολογουμένως έχει πολύ δίκιο ο συντάκτης του e-mail.
Εδώ δεν του κάναμε μια εκδήλωση προ τιμή του θα του φτιάξουμε νέο άγαλμα; 
Πάντως υπάρχουν σύλλογοι αλλά και "φίλοι"...και φυσικά η προσπάθεια μετράει.

ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΜΕ DRONE


 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γραμβούσας σε συνεργασία με τη Δ.Α.Ο.Κ. Χανίων, προχώρησαν σε πιλοτική εφαρμογή δολωματικού ψεκασμού με drone, σε ελαιώνες της περιοχής μας, στα πλαίσια του προγράμματος της δακοκτονίας.
Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής και πιστεύουμε τελικά πως την απάντηση στο πρόβλημα αντιμετώπισης  του δάκου, θα τη δώσει η τεχνολογία...!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κουτσαυτάκης Βασίλης