Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Του Ναπολέων Σαραντίδης
 5 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι
Εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και δύο ελεύθεροι χωρίς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης
Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, του νόμο περί ευζωίας ζώων συντροφιάς κ.α.
Οι 16 οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια την Τετάρτη 19/6 όπου δύο εξ’ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για απολογηθούν.
Το μεσημέρι της Πέμπτης 20/6 απολογήθηκε ο πρώτος από τους συλληφθέντες ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Το Σάββατο 22/6 απολογήθηκαν οι επόμενοι 7 συλληφθέντες και μετά από διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες, τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Την Κυριακή 23/6 οδηγήθηκαν στον Ανακριτή και οι υπόλοιποι 6 από τους οποίους οι δυο κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι και οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Το βράδυ της Κυριακής και μετά την ολοκλήρωση και των δεύτερων «μαραθώνιων» απολογιών εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, χαρακτήρισε ως υπερβολικές τις διώξεις δηλώνοντας χαρακτηριστικά: « Προφανώς η σκοπιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με κάποιο τρόπο, κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κισάμου, οδήγησε σε αυτές τις διώξεις. Θεωρώ όμως ότι σε νομικό επίπεδο, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φέρονται κα το κατηγορητήριο και έχω την εκτίμηση ότι όταν η υπόθεση θα εκδικαστεί στην ουσία της απο το αρμόδιο δικαστήριο, τα πράγματα θα τεθούν στις ορθές τους διαστάσεις».
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης Μανώλης Τραχαλάκης ανέφερε: «Υπό το παρόν κλίμα αυτής της υπόθεσης και με την δικογραφία η οποία είναι πλημμεληματικής φύσεως κατα την κρίση όλων των συνηγόρων που ασχολήθηκαν, θεωρώ ότι οι αποφάσεις ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενες, πέτυχαν τον σκοπό τους, αλλά μέχρι το δικαστήριο θα πέσουν οι περισσότερες και δεν θα είναι κακουργηματικής φύσεως».
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκώδης και λόγω του αριθμού των συλληφθέντων (32 κατηγορούμενοι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 16) αλλά και λόγω του αριθμού των κατηγοριών που τους βαραίνουν. Χαρακτηριστικό είναι πως την Τετάρτη 19/6 η δικογραφία με όλες τις καταθέσεις και τα στοιχεία των αρχών, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια μέσα σε μια μεγάλη χαρτόκουτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: