Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΜΠΑΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΡΥΓΗΤΗ...

Το σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος μάλλον ήθελαν να εφαρμόσουν κάποιοι επιτήδειοι και αφού μπήκαν στην προστατευόμενη περιοχή του Μπάλου αποφάσισαν να το παίξουν και αυτοί εισπράκτορες... έτσι κατά ομολογία υπαλλήλων του δήμου Κισάμου, έστησαν δικό τους ταμείο εισπράττοντας όσους κατηφόριζαν προς την λιμνοθάλασσα. 
Το μοντέλο αυτό μάλλον βασίζεται σε ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ελεγχθεί αφενός ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά και να υπάρξουν έσοδα (και για άλλους) από την εκμετάλλευση των απάτητων περιοχών μας.

Πέρα από την σοβαρότητα της υπόθεσης που στο τέλος μάλλον δεν στηρίχθηκε απο τους καταγγέλλοντες, έφτασαν στον τόπο άνδρες του Α.Τ Κισάμου, φαίνεται πόσο είναι απροστάτευτες αυτές οι περιοχές, με τους διάφορους τρυγητάδες.

Την υπόθεση βέβαια όπως ανέφερα και παραπάνω, δεν στηρίχθηκε αφού ο καταγγέλλων δημοτικός υπάλληλος στο τέλος δεν ήταν και σίγουρο οτι είχε γινει κάτι το μεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: