Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Σταθάκη
όσον αφορά τη δημοσίευση σας ( την 11/6/2024) με τίτλο «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ;» στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, σας ενημερώνω ότι:
1. Με το ν. 4486/2017, (ΦΕΚ Α’ 115/07.08.2017) με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 16 προσδιορίζεται εκ νέου ο τρόπος συγκρότησης της Διοικούσας Επιτροπής Το.Π.Φ.Υ. βάσει του οποίου: «Σε κάθε Το.Π.Φ.Υ. συγκροτείται, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.Πε. τριμελής Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από: α) τον Πρόεδρο, β) τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας και γ) έναν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου της έδρας του Κέντρου Υγείας, που προτείνεται από το δημοτικό συμβούλιο, και τους αναπληρωτές τους. Ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Διοικητή της Υ.Πε., ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος».
2. Στο έγγραφο του Κέντρου Υγείας Κισάμου με αρ. πρωτ. 23577/13-12-2019 προς την 7η Υ.Πε. με θέμα «Συγκρότηση 3μελούς Διοικούσας Επιτροπής», η απάντηση της 7ης Υ.Πε. με αρ. πρωτ. 4990/3-2-2020 ανέφερε ότι «…Από την υπηρεσία μας δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μετά που θα εκδοθεί σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή του και αφού ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υπηρεσία μας θα ζητήσει τον ορισμό των εκπροσώπων των Δήμων όπως προβλέπεται». Έκτοτε, κανένα αίτημα ορισμού εκπροσώπων δεν έχει φτάσει στις υπηρεσίες του Δήμου μας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Πρωτόκολλο της 7ης Υ.Πε..
3. Η τελευταία «Συγκρότηση τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ε.Δ.Υ. - Κ.Υ. Κισάμου» έγινε με την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 7ης Υ.Πε. ΚΡΗΤΗΣ με αρ. πρωτ. 12663/15-10-2014
Με εκτίμηση
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Πρόεδρος ΔΣ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: